Lacu Sarat :: Manastirea Sf. Pantelimon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mânăstirea Sf. Pantelimon
Lacu Sărat
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Lacu Sărat
Comună:Chiscani
Județ:Brăila
Cod poștal:817026
Persoană de contact :Stavrofora Pantelimona Corjos
Telefon :0239... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.edj.ro/index.php/mnstirea-lacu-srat
Adrese utile:www.edj.ro
www.primariaChiscani.ro
www.portal-Braila.ro
www.prefecturaBraila.ro
Hram:Sf. M. Mc. Pantelimon,
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Piatra de temelie a bisericutei din lemn a fost pusa în anul 1996, la initiativa Înalt Preasfintiei sale Casian, Episcop al Episcopiei Dunarii de Jos, fiind finalizata în anul 1999. Constructia bisericii si a cladirilor-anexe devenite complex monahal, a fost posibila cu ajutorul donatiilor credinciosilor si a unei importante implicari financiare a autoritatilor locale din acea vreme.
Mânastirea a început sa functioneze, la început cu cele patru monahii (maicute) venite la ascultare de la Mânastirea Buciumeni, din judetul Galati. Treptat, numarul acestora a crescut ajungând în prezent la unsprezece monahii.
Biserica este construita, în întregime, din lemn de brad pregatit în stil maramuresean, iar tehnica de îmbinare a lemnului este în stil vrâncean, datorita influentelor mesterilor vrânceni care au construit-o.
Alte informații:Mănăstirea este situată în stațiunea cu același nume, așezată în imediata apropiere a municipiului Brăila, la 5 km SV, pe drumul național DN 21 Brăila – Slobozia. Biserica beneficiază de cadrul natural deosebit oferit de parcul stațiunii și de interesul crescut an de an al pelerinilor spre această oază de liniște sufletească.
Știri despre biserică:

»  Rugăciuni închinate Sfântului Pantelimon la Brăila (2016-07-27)

 Închide 

Rugăciuni închinate Sfântului Pantelimon la Brăila

[2016-07-27]
de Gheorghe Anghel

93_valea_tembi-sf._moaste-sf._paraschevi
În ziua sărbătorii Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, Mănăstirea Lacu-Sărat de lângă Brăila și-a sărbătorit ocrotitorul. În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, și Preasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.
La slujbă au participat, după datină, starețele așezămintelor monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, reprezentanți ai autorităților de stat și locale, pelerini și credincioși din Brăila și împrejurimi, cadre medicale, precum și numeroși pacienți aflați la recuperare în stațiunea de tratament balnear Lacu Sărat. În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru ca Bunul Dumnezeu să reverse asupra pământului ploaie binecuvântată aducătoare de rod bun. De asemenea, la ectenia întreită pentru cei adormiți au fost pomeniți, alături de ctitorii așezământului monahal, vrednicii de pomenire Patriarhi Iustin Moisescu († 31 iulie 1986) și Teoctist Arăpașu († 30 iulie 2007), a precizat pr. Gabriel Molcea, Consilier Mass Media al Eparhiei.
Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup psaltic, iar la chinonic Corul mixt „Trison“ al Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ din Brăila a interpretat cântări calofonice bisericești.
Cu prilejul hramului a fost vernisată o expoziție etnografică de obiecte tradiționale, intitulat㠔Trup și suflet”. Colecția, îngrijită de monahia Iustina Roșca, este aranjată după structura calendarului bisericesc, fiecare sărbătoare religioasă având o corespondență în casa tradițională a țăranului român.
***
Mănăstirea Lacu Sărat este cea mai nouă mănăstire din județul Brăila, care și-a început activitatea la 27 iulie 1996, când Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sfințit locul și a pus piatra de temelie a bisericii. La 27 iulie 1999 s-a sfințit biserica mănăstirii, cu hramul „Sfântul Mucenic și Doctor fără de arginți Pantelimon“, ocrotitorul și vindecătorul bolnavilor, și s-a inaugurat și corpul de chilii al mănăstirii. Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureșean, cu o turlă-clopotniță care se ridică până la înălțimea de 24 metri. La interior, biserica este decorată cu icoane pictate. În custodia mănăstirii se află nouă icoane datând din secolul al XIX-lea.
Așezământul monahal a fost binecuvântat, de-a lungul timpului, prin aducerea sfintelor moaște ale Sfinților Dasie și Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1671, Ultimul acces: 2018-03-22 05:36:55

»  Sinaxă monahală la mănăstirea Lacu Sărat, Brăila (2015-10-23)

 Închide 

Sinaxă monahală la mănăstirea Lacu Sărat, Brăila

[2015-10-23]
În data de 22 octombrie 2015, la mănăstirea ocrotită de Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon de la Lacu-Sărat, județul Brăila, stareții și starețele mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au întrunit în sinaxă monahală, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum informează pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass–media al Arhiepiscopiei.
Întâlnirea monahilor și monahiilor din cele două județe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de ieromonahi și diaconi. La slujbă au participat preoți din administrația eparhială, dar și numeroși credincioși. La final a fost săvârșită slujba de pomenire a ierarhilor Dunării de Jos, a ctitorilor așezământului monahal, ctitorilor, monahilor și monahiilor trecuți la Domnul.
„Întrunirea de astăzi de la mănăstirea Lacu-Sărat a reprezentat ocazia binecuvântată de a ne întâlni în rugăciune la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie și de a-i pomeni pe înaintașii noștri, pe ctitori și pe binefăcători. În al doilea rând, această întâlnire ne-a oferit posibilitatea împărtășirii experiențelor diferite ale monahilor și monahiilor din mănăstirile noastre, dar care sunt convergente, întrucât ele conduc spre unitate. În al treilea rând am avut posibilitatea de a fi găzduiți de o mănăstire care, în duhul tradiției sănătoase dintotdeauna, ne arată cum poate un așezământ monahal să fie și tradițional dar și misionar într-o stațiune unde oamenii se tratează nu numai de bolile trupești, ci și de bolile sufletești!”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.
Lucrările sinaxei s-au desfășurat în sala de conferințe a mănăstirii și au fost așezate sub genericul 2015 – Anul omagial a misiunii parohiei și mănăstirii, astăzi.
În debut, Chiriarhul Dunării de Jos a susținut o meditație pe tema ascultării de bunăvoie a monahului, ascultare care se naște din ascultarea față de Mântuitorul Iisus Hristos și din conștientizarea vocației și misiunii pe care monahul o are în mănăstire și în slujirea semenilor. În partea a doua a sinaxei au fost dezbătute diferite aspecte teologice și patristice, liturgice și duhovnicești, precum și canonic - administrative din viața mănăstirii astăzi, și a fost atent analizată dimensiunea misionar-culturală și patrimonială a mănăstirii. De asemenea, au fost discutate și unele elemente ce țin de tradiția monahală a agapelor, păstrarea artei culinare tradiționale și promovarea alimentației naturale, în duhul vocației ascetice și social-filantropice a mănăstirilor noastre.
În final, stareții și starețele, împreună cu întreaga delegație eparhială au vizitat noul corp de chilii și atelierele de croitorie ale mănăstirii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2449, Ultimul acces: 2018-03-22 05:36:55

»  Hramul Mănăstirii de la Lacu Sărat (2012-07-27)

 Închide 

Hramul Mănăstirii de la Lacu Sărat

[2012-07-27]
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” de la Lacu Sărat, jud. Brăila, și-a sărbătorit vineri, 27 iulie 2012, hramul.
Foarte mulți credincioși dar și autorități locale au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande.
„Ne rugăm Domnului, ca atât pelerinii cât și slujitorii, să gustăm cu toții din darurile de vindecare, daruri naturale primite prin grija medicilor în clinici, dar și daruri perpetue primite în sfintele biserici. Înțelegem astăzi mai bine de ce anul 2012 este închinat îngrijirii bolnavilor și Tainei Sf. Maslu”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
„Vom duce încă o dată mărturia credinței de aici de la Galați și Brăila în mijlocul parohiilor noastre din Australia și Noua Zeelandă și îl rugăm pe Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dăruiască sănătate, a spus PS Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande
La final au fost oficiate slujba Aghesmei și Taina Sfântului Maslu. Au participat, alături de pelerini, și bolnavii veniți la Baza de tratament de la Lacu Sărat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5237, Ultimul acces: 2018-03-22 05:36:55


Nr. vizualizări:5925
Data ultimei vizualizări:2018-03-22 05:36:56
Data actualizare:2006-03-21 04:22:25
Data încărcării:2006-03-21 04:22:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:13

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-05-09
Aparat: BenQ DC C420
Contor: 451

Fațada
Foto: Ana Abronov

Data: 2006-08-11
Aparat: Canon Canon PowerShot A70
Contor: 153

Vedere din față
Foto: internet

Data: 2006-08-11
Aparat: Canon Canon PowerShot A70
Contor: 113

Vedere din lateral
Foto: internet

Data: 2006-08-11
Aparat: Canon Canon PowerShot A70
Contor: 93

Turnul
Foto: internet

Data: 2006-08-11
Aparat: Canon Canon PowerShot A70
Contor: 101

Vedere din spate
Foto: internet

Contor: 98

Vedere de ansamblu
Foto: edj.ro

Contor: 82

Curtea interioară
Foto: edj.ro

Contor: 115

Chilii
Foto: edj.ro

Contor: 93

Cerdac
Foto: edj.ro

Contor: 92

Fântână
Foto: edj.ro

Contor: 86

Curtea interioară
Foto: edj.ro

Contor: 87

Fântână
Foto: edj.ro

Contor: 103

Cerdac
Foto: edj.ro