Pocruia :: Biserica Sf. Andrei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Andrei
Pocruia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Pocruia
Comună:Tismana
Județ:Gorj
Cod poștal:217501
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropoliaolteniei.ro
www.primariaTismana.ro
www.cjGorj.ro
www.prefecturaGorj.ro
Hram:Sf. Ap. Andrei,
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Construită în jur de 1807.
Cod Monument:GJ-II-m-B-09354
Știri despre biserică:

»  Biserica „Sfântul Andrei” din Parohia Pocruia a fost resfințită (2015-12-07)

 Închide 

Biserica „Sfântul Andrei” din Parohia Pocruia a fost resfințită

[2015-12-07]
În Duminica a XXVII-a după Rusalii și totodată ziua Sfântului Ierarh Nicolae, 06 decembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, ajutat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Părintele Protoiereu Marian Mărăcine, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii cu hramul Sfântul Apostol Andrei din Parohia Pocruia, Oraș Tismana, Protoieria Târgu-Jiu Nord, județul Gorj. Slujba s-a desfășurat în acordurile Grupului psaltic al Catedralei Mitropolitane Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Craiova, după cum ne-a precizat Profesor Vasile Gogonea.
Pentru osteneala depusă la înfrumusețarea sfântului lăcaș, au primit gramate chiriarhale de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei: Preotul paroh Popescu Vasile Gheorghe, domnul primar Marian Slivilescu, d-l prof. univ. dr. Dan Ilie Morega, d-na prof. Nicolcescu Elena, dl Văcaru Nicolae, economist, Iovița Ion, patron și D-l ing. Călescu Ion. A fost hirotonit preot diaconul Lupu Florin, de la Praclisul Mitropolitan Sf. Ilie din Craiova, iar diaconul Oiță Teodor a fost hirotonit preot în Parohia Golfin, județul Dolj.
“Mântuitorul Iisus Hristos ne-a ridicat pe toți oamenii trăitori în această lume din «gârbovirea» aceasta, din aplecarea spre cele de jos”
La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvânt de învățătură celor peste două sute de credincioși prezenți la slujbă.
“La Sfânta Evanghelie am ascultat una dintre minunile Mântuitorului Iisus Hristos, cu o femeie bolnavă, o femeie gârbovă. Sf. Evanghelist Luca era și doctor, și prezintă această boală și această suferință, arătând că femeia vindecată suferea de 18 ani, fiind legată de un duh rău, iar femeia suferea atât de mult și nu putea să se îndrepte. Deci, Sfântul Evanghelist Luca selectează dintre multele minuni ale Mântuitorului Hristos pe cea a vindecării acestei femei, cu un scop foarte precis, ca să ne arate că neputințele și suferințele noastre sunt vindecate și sunt îndreptate, pentru că oamenii pot fi vindecați prin intervenția Lui Dumnezeu, prin rugăciune și prin chemarea numelui preasfânt. Așadar, Mântuitorul Hristos, împreună cu Sfinții Apostoli, într-o zi de sâmbătă, vede pe această femeie bolnavă și se apropie de ea, și cum spune Sf. Evanghelist Luca, o dezleagă de neputința ei. Femeia stă apoi în poziție normală, dreaptă. Ea fusese legată de un duh rău, o putere a satanei asupra trupului, deci are un impact puternic asupra vieții acestei femei. Când suferința se așezase în trupul femeii, ea nu mai putea avea nici o îndreptare sau o alinare a suferinței. E greu să ne imaginăm în ce situație se afla femeia gârbovă sau, cum am spune noi, cu cocoașă, pentru că boala aceasta aduce o scleroză a coloanei vertebrale și omul nu se poate ridica, nu mai poate respira, nu mai poate privi. Mântuitorul o ridică pe femeia bolnavă și îi spune că e dezlegată de neputința ei. Dacă mai înainte Sf. Evanghelist Luca spune că această boală e o lucrare a satanei, ea fiind bolnavă d 18 ani, de îndată ce Mântuitorul Hristos acționează, îi spune că e dezlegată de neputința ei”, pentru ca în continuare Stăpânul nostru Mitropolit să accentueze faptul că în felul acesta, Sf. Evanghelist Luca a ales-o pe această femeie și boala ei, ca să ne arate că Mântuitorul Iisus Hristos ne-a ridicat pe toți oamenii trăitori în această lume din «gârbovirea» aceasta, din aplecarea acesta spre cele de jos”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 443, Ultimul acces: 2018-07-13 06:55:07


Nr. vizualizări:1818
Data ultimei vizualizări:2018-07-13 06:55:08
Data actualizare:2006-06-25 17:46:03
Data încărcării:2006-06-25 17:46:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:17

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!


Setul de Fotografii 1
Setul de Fotografii 2
Contor: 3

Troiță
Foto: Țetcu Mircea Rareș