Harau :: Biserica Sf. Apostoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Hărău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Hărău
Comună:Hărău
Județ:Hunedoara
Cod poștal:337265
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiadevei.ro
www.primariaHarau.ro
www.cjHunedoara.ro
www.prefecturaHunedoara.ro
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel,
Știri despre biserică:

»  Cerc pastoral în Parohia Hărău, Protopopiatul Deva (2012-10-01)

 Închide 

Cerc pastoral în Parohia Hărău, Protopopiatul Deva

[2012-10-01]
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, duminică, 30 Septembrie, începând cu orele 15.00, în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Hărău, Protopopiatul Deva a avut loc întâlnirea preoților din Cercul Pastoral Hondol.
Au participat ca invitați, din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei, P. C. Părinte Arhimandrit Andrei iar din partea Protopopiatului Deva, P. C. Părinte Petru Costa.
Scopul întâlnirii pastorale a fost, pe de-o parte, săvârșirea slujbei parastasului pentru părinții Părintelui Paroh Petru Băluță, iar pe de altă parte organizarea unui program religios împreună cu membrii Asociației 'Oastea Domnului'.
Pe parcursul a câtorva ore au ținut cuvinte de învățătură atât P.C. Părinți cât și membri ai Oastei Domnului într-o atmosfera de deplină armonie și unitate. Acestea au fost intercalate de poezii și cântări specifice Oastei Domnului scrise de poetul Traian Dorz.
De remarcat prezența fratelui Valer Irinca din Cărpinișul Simeriei, unul din veteranii Oastei Domnului, care a petrecut aproape cinci ani în închisorile comuniste împreună cu mulți alții, preoți și ostași.
De asemenea, un alt oaspete de seamă, a fost P. C. Părinte Cornel Avramescu plecat din România cu mai bine de 30 de ani în urmă, fost paroh în Parohia Uroi, Protopopiatul Orăștie și bun prieten cu regretatul Părinte Ioan Săbău. Amintea părintele că Biserica și Oastea Domnului, în activitatea lor comună, ar trebui să-i aducă la Biserică pe cei care trăiesc în indiferență totală. Întrebarea părintelui „Cine-i caută și-i aduce pe aceștia să participe la Sfânta Liturghie?”, rămâne un imperativ pentru toți participanții și nu numai.
La finalul acestui program Părintele Protopop i-a îndemnat pe toți cei prezenți să rămână deplin atașați de credința și Biserica neamului nostru și totodată să aducă mulțumiri Sfintei Treimi pentru Harul de a fi în Hristos și în Biserică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 801, Ultimul acces: 2018-06-17 19:07:34


Nr. vizualizări:724
Data ultimei vizualizări:2018-06-17 19:07:34
Data actualizare:2015-10-28 15:02:14
Data încărcării:2011-11-16 04:33:01
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:7

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Contor: 71

Vedere din față
Foto: Călin Corpaciu

Contor: 7

Vedere din față
Foto: Călin Corpaciu

Contor: 9

Vedere din spate
Foto: Călin Corpaciu

Contor: 7

Cruce
Foto: Călin Corpaciu

Contor: 6

Pictură
Foto: Călin Corpaciu

Contor: 8

Pictură
Foto: Călin Corpaciu

Contor: 6

Pictură
Foto: Călin Corpaciu