Papa Francisc: Incoerenta crestinilor, arma la indemana diavolului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Incoerența creștinilor, armă la îndemâna diavolului

[2017-11-13]
Liturghie în capela Casei Santa Marta
13.11.2017, Vatican (Catholica) - Scandalurile care rănesc inimile și ucid speranțele s-au aflat în centrul reflecției Papei Francisc de la Sfânta Liturghie celebrată luni, 13 noiembrie 2017, în cursul dimineții, în capela Casei Santa Marta din Vatican. „Este imposibil să nu vină scandalurile”, a amintit Pontiful inspirându-se din Evanghelia liturgiei zilei, după Sfântul Luca, capitolul 17, subliniind totodată avertismentul „Dar vai celui prin care scandalul vine” și îndemnul „Fiți atenți cu voi înșivă!”, conținute în Evanghelie, citim în materialul de pe situl Radio Vatican.
„Adică fiți atenți să nu scandalizați. Scandalul este ceva urât pentru că rănește, rănește vulnerabilitatea poporului lui Dumnezeu și rănește slăbiciunea poporului lui Dumnezeu și, de multe ori, aceste leziuni durează toată viața. Scandalul nu doar este în măsură să rănească, ci poate chiar să ucidă: ucide speranțe, iluzii, ucide familii și distruge multe inimi”. Îndemnul „Fiți atenți cu voi înșivă!” este adresat tuturor, în special acelora care se definesc creștini, dar trăiesc asemenea păgânilor. „Câți creștini nu îndepărtează lumea prin exemplul și incoerența lor? Incoerența creștinilor este una dintre armele cele mai îndemână pentru diavol, pentru a slăbi poporul lui Dumnezeu și pentru a-l îndepărta de la Domnul. Incoerența exprimată prin a spune un lucru și a face un altul”.
Această incoerență ce este motiv de scandal ar trebui să suscite în noi o analiză a gradului de coerență cu Evanghelia, cu învățătura Domnului. Pontiful a dat ca exemplu întreprinzătorii care, deși se definesc creștini, urmăresc să se îmbogățească și nu le plătesc angajaților un salariu echitabil. De asemenea, s-a referit la păstorii sufletești care nu se îngrijesc de credincioși, făcându-i să se îndepărteze de Biserică. „Domnul ne spune că nu se poate sluji la doi stăpâni, lui Dumnezeu și banilor, și când un păstor este atașat de bani, acesta scandalizează”.
„Lumea se scandalizează când vede un preot atașat de bani. Fiecare păstor de suflete trebuie să se întrebe: cum este relația mea cu banii?” De asemenea, provoacă scandal „preotul care încearcă să urce, pe care orgoliul îl împinge să se cațăre în loc să fie blând și smerit, blândețea și smerenia favorizând apropierea de popor. Sau păstorul care se simte stăpân și îi comandă pe toți plin de orgoliu, fără a fi un slujitor al poporului lui Dumnezeu”. Astăzi, a spus pontiful în încheierea predicii, „ar putea fi o zi potrivită pentru a ne face un examen de conștiință asupra acestui aspect: sunt o persoană care produce scandal și în ce mod? Astfel putem să îi răspundem Domnului și să ne apropiem mai mult de El.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 152, Ultimul acces: 2018-10-19 08:41:20