PS Ambrozie: Sf. Stelian Paflagonul a „cunoscut ce inseamna durerea unui copil care isi vede parintii trecand la cele vesnice foarte devreme” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Ambrozie: Sf. Stelian Paflagonul a „cunoscut ce înseamnă durerea unui copil care își vede părinții trecând la cele veșnice foarte devreme”

[2017-11-28]
de Iulian Dumitrascu

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vizitat duminica trecută comunitatea credincioșilor din localitatea Oinacu din județul Giurgiu. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, la care au luat parte la foarte mulți părinți, însoțiți de copii, notează site-ul oficial al Eparhiei.
În omilia expusă, Părintele Episcop a prezentat viața Sf. Cuv. Stelian Paflagonul și a accentuat unele experiențe foarte dureroase prin care a trecut sfântul.
Cunoaștem despre Sfântul Stelian că a cunoscut durerea de când era foarte mic. A cunoscut durerea aceea de a trăi ca un copil singur la părinți, pentru că părinții i-au pierdut pe frații și surorile lui de când erau foarte mici. De asemenea, știm că a cunoscut ce înseamnă durerea unui copil care își vede părinții trecând la cele veșnice foarte devreme, devenind orfan. Lucrurile acestea l-au făcut să fie foarte sensibil pentru toți cei care sunt în durere, să fie foarte simțitor și grabnic ajutător cum este acum pentru cel care are nevoie de ajutorul său, a spus Preasfinția Sa.
La finalul slujbei, tinerii de la Centrul cultural Sfântul Stelian al Parohiei Oinacu, Protopopiatul Giurgiu, au susținut un program de colinde și cântece patriotice, fiind răsplătiți cu daruri de Chiriarhul Giurgiului.
Credincioșii prezenți la acest eveniment însemnat din viața parohiei au adus cinstire moaștelor Sf. Gheorghe și ale Sf. Ecaterina, aduse de la noua Catedrală Episcopală din Giurgiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 182, Ultimul acces: 2018-07-15 17:22:01