Parohia Ortodoxa Romana din Tokyo – un deceniu de activitate. Apel la implicare in proiectele comunitatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Ortodoxă Română din Tokyo – un deceniu de activitate. Apel la implicare în proiectele comunității

[2018-03-14]
de Sorin Ionițe

Anul acesta se împlinesc zece ani de când Patriarhia Română, la solicitarea credincioșilor din Japonia, a trimis pe cei doi preoți: Alexandru Nicodim și Cristian Gheorghiu, în comunitatea românească din Tokyo.
Actualul paroh, Pr. Daniel Corîu, a publicat recent pe site-ul oficial al Parohiei „Sf. Gheorghe” din Tokyo un apel la implicare și sprijinire a proiectelor începute în această comunitate. Între acestea se numără:
Realizarea și achitarea catapetesmei bisericii parohiale, a strănilor și a icoanelor Sfinților Apostoli, care vor sosi în iunie 2018.
Obținerea statutului juridic pentru parohie din partea statului Japonez (2019);
Organizarea și finanțarea unor evenimente aniversare la un deceniu de activitate în Japonia (28 Septembrie – 1 Octombrie 2018).
Părintele Daniel a subliniat necesitatea lansării acestui apel:
„Nu v-aș fi scris dacă nu ar fi fost cu adevărat nevoie. Însă, avem nevoie și am simțit că ritmul implicării a scăzut, tocmai acum când este nevoie cel mai mult. Mi-ar fi plăcut să nu cer, nu îmi face plăcere niciodată când cer. Dar și acum ca și alte dăți, nu cer pentru mine, ci pentru biserica dvs., a parohiei. Tot ceea ce facem, rămâne aici, ca mărturie peste veacuri, de osteneala și efortul nostru, al celor de azi”, a precizat Pr. Daniel Corîu.
Mesajul integral și datele de contact ale Pr. Daniel Corîu le puteți consulta pe site-ul oficial al Parohiei „Sf. Gheorghe” din Tokyo.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 642, Ultimul acces: 2024-03-27 11:29:24