Biserica Ortodoxa Finlandeza isi exprima dezacordul fata de legalizarea eutanasiei in Finlanda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Ortodoxă Finlandeză își exprimă dezacordul față de legalizarea eutanasiei în Finlanda

[2018-03-14]
de Gheorghe Anghel

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Finlandei (Patriarhia Ecumenică) își exprimă dezacordul față de inițiativa civilă de a legaliza eutanasia în Finlanda. Opinia a fost exprimată la solicitarea Comitetului parlamentar pentru probleme sociale și de sănătate, anunță site-ul oficial al Bisericii Finlandei citat de OrthoChristian.
În baza tradiției ortodoxe, Biserica Finlandei a condamnat practica eutanasiei.
Inițiativa civilă solicită un cadru legislativ pentru a oferi alternative la moarte celor ale căror suferințe insuportabile nu pot fi atenuate nici măcar de o bună îngrijire paliativă.
Citește și: Comisia Națională de Bioetică a Patriarhiei Române despre eutanasie.
„În teologia ortodoxă, moartea este văzută ca o taină care nu poate fi pe deplin înțeleasă și explicată în mod exhaustiv”, a precizat Sinodul Bisericii Finlandei.
Biserica Finlandei se opune vehement încercării de a legaliza eutanasia menționând că această practică este echivalentă cu o „crimă premeditată, în cazul în care este comisă fără consimțământul pacientului și cu sinucidere, dacă este comisă la cererea sa”.
„Omul care ia decizia de a-și sfârși zilele se rupe de Biserică și își aduce acțiunile direct înaintea judecății lui Dumnezeu: Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi? Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău. (1 Corinteni 5: 12-13);În mâna Lui El ține viața a tot ce trăiește și suflarea întregii omeniri. (Iov 12:10)”, se menționează în comunicat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 630, Ultimul acces: 2024-04-29 11:51:39