Centrul Diecezan Caritas Iasi: Campania „Maria citeste” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centrul Diecezan Caritas Iași: Campania „Maria citește”

[2018-05-17]
Campanie pentru copii
Centrul Diecezan Caritas Iași organizează o serie de activități cu și despre copii, dedicate Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie. Anul acesta dorim să fim alături de copii, în mod special de copiii care sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Prin lecturarea poveștilor ne dorim să sărbătorim cea mai minunată vârstă, cea a copilăriei, alături de colaboratori și parteneri, prieteni ai cărții. În baza parteneriatului dintre organizația noastră și Spitalul Regional de Urgenț㠄Sfânta Maria” din Iași, ne exprimăm dorința de a face o companie numit㠄Maria citește”, pentru a marca ziua copilului.

Scopul este de a atrage fonduri/resurse pentru a achiziționa un număr de 100 de cărți destinate copiilor. Ne propunem să achiziționăm volume din cele mai îndrăgite colecții pentru diferite categorii de vârstă: 3-5 ani, 6-7 ani, 8-11 ani, 12-14 ani. Cărțile care vor fi achiziționate prin această campanie vor fi puse la dispoziția copiilor internați în spital. În ziua de 8 iunie 2018 vom duce cărțile nou cumpărate și primite în spațiul de joacă de la parter, de unde vor putea fi luate și citite copiilor de către voluntari, atunci când aceștia solicită, sau duse în salon și citite de către părinți sau copii, dacă aceștia sunt mai mari.
Ulterior acestei campanii, voluntarii vor citi copiilor povești specifice diferitelor grupe de vârste, care îi vor bucura și le vor demonstra că lectura este o metodă bună pentru a uita de suferința cu care se confruntă. Campania încurajează lectura în rândul tinerilor. Cărțile vor fi aranjate în spațiul de joacă de la parterul spitalului și vor rămâne acolo pentru ca toți copiii să le poată citi/asculta. Puteți dona cărți noi pe care să le aduceți la sediul Caritas Iași (strada Sărăriei, nr. 134) sau puteți dona în contul BCR (lei): RO09RNCB0175033619180001.
Perioada strângerii de fonduri este 16 mai – 1 iunie 2018. Cărțile vor fi duse la spațiul de joacă de la Spitalul Regional de Urgenț㠄Sfânta Maria” din Iași în ziua de 8 iunie 2018. În cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, echipa implicată este formată din coordonatorul Departamentului de Voluntariat, Jeanina Băbuță (jeanina.babuta@yahoo.com) și voluntari. Nădăjduim să ne fiți alături în această acțiune de binefacere. (Jeanina Băbuță pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 511, Ultimul acces: 2024-04-26 20:12:10