14 august 2017: Procesiunea „La Nicula colo-n deal” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

14 august 2017: Procesiunea „La Nicula colo-n deal”

[2017-08-09]
de Gheorghe Anghel

Procesiunea LA-NICULA-COLO-N-DEAL
Lunea viitoare va avea loc cea de-a șasea ediție a procesiunii La Nicula colo-n deal. Având ca punct de plecare Biserica Sfântul Nicolae din parcul Municipiului Gherla, pelerinii vor merge pe jos în pelerinaj până la Mănăstirea Nicula. Evenimentul va începe la ora 12:00, informează Radio Renașterea.
La fel ca în fiecare an, procesiunea din 14 august se va bucura de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. De asemenea, la pelerinaj vor participa ierarhii invitați la hram, clerici și mireni din toate colțurile țării.
Manifestarea va debuta cu un moment de rugăciune, după care, în sunet de toacă și în cântări duhovnicești se va porni spre Mănăstirea Nicula pe următorul traseu: Biserica Sfântul Nicolae – Str. Avram Iancu – Autogara – Str. Liviu Rebreanu – Nicula sat – Mânăstirea Nicula.
Îi invităm la procesiune pe toți fiii lacrimilor Maicii Domnului de la Nicula, pe toți aceia care, în aceste vremuri tulburi, vor să-i ceară: Maică vino iară, Nu lăsa să piară, Țara și poporul, Turma și păstorul, a transmis pentru radio Renașterea părintele protopop de Gherla, Paul Isip.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 153, Ultimul acces: 2018-07-06 11:43:50