Sarbatoarea Sfantului Nifon la Targoviste (Programul Evenimentelor) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Sfântului Nifon la Târgoviște (Programul Evenimentelor)

[2017-08-09]
de Sorin Ionițe

Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, va fi sărbătorit vinerea aceasta la Catedrala din Târgoviște.
Ceremonialul liturgic din 11 august 2017 va fi oficiat pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, împreună cu un sobor de ierarhi din țară și din străinătate, informează site-ul Eparhiei.
Slujba Vecerniei va fi oficiată în ajunul sărbătorii începând cu ora 18:00, după care va avea loc Pelerinajul Tinerilor. Acesta se va desfășura pe traseul Parcul Mitropoliei – Mânăstirea Stelea – centrul istoric al Târgoviștei, și se va finaliza în fața Catedralei, unde va fi săvârșită slujba Acatistului Sfntului Ierarh Nifon.
Arhiepiscopia Târgoviștei a lansat o aplicație de știri religioase pentru Android
Credincioșii prezenți vor avea prilejul de a aduce cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Nifon, aflate în tezaurul locașului de cult.
În cadrul acestui eveniment, IPS Nifon va premia elevii care au obținut rezultate deosebite la Olimpiadele Naționale la diferite discipline și pe profesorii care i-au îndrumat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 150, Ultimul acces: 2018-06-25 14:35:09