Indemn staruitor la donare de sange - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Îndemn stăruitor la donare de sânge

[2017-08-09]
de Sorin Ionițe

Răspunzând la semnalul mai multor unități medicale și centre de transfuzie din țară privind scăderea numărului de donatori din această perioadă, Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge.
În acest moment nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă și să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate.
Un model de acțiune deosebită în acest sens este reprezentat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care, pe perioada verii, în fiecare zi de miercuri, merg să doneze sânge în centrele de transfuzie sanguină din București.
Aproape nouă mii de persoane mobilizate anul trecut în Campania națională Donează sânge, salvează o viață!
Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre, a reușit până acum mobilizarea a peste 25.000 de donatori, fiind recoltați aproximativ 12 000 de litri de sânge. Desigur, această campanie continuă având speranța că va încuraja pe mai mulți români să fie solidari cu cei bolnavi.
Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 158, Ultimul acces: 2018-07-07 06:20:15