Patriarhul Ioan al Antiohiei viziteaza Germania in luna septembrie. Va participa la un congres pentru pace - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Ioan al Antiohiei vizitează Germania în luna septembrie. Va participa la un congres pentru pace

[2017-08-09]
de Aurelian Iftimiu

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei
Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, va vizita Germania în perioada 8-14 septembrie 2017. Această vizită are loc ca urmare a invitației Bisericii romano-catolice de a participa la un congres pentru pace organizat în orașele Münster și Osnabrück, unde Patriarhul Antiohiei va lua parte în calitate de invitat de onoare.
Potrivit site-ului Mitropoliei Ortodoxe Antiohiene a Germaniei și Europei Centrale, Patriarhul Ioan nu va putea vizita multe comunități antiohiene din cauza programului prestabilit. Cu toate acestea, este programată oficierea Sfintei Liturghii duminică, 10 septembrie, la Parohia din Osnabrück. Patriarhul va sluji și miercuri, 13 septembrie, la Parohia Sfântul Dimitrie din Köln, în ajunul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci.
În zilele de 11-12 septembrie, Preafericitul Părinte Ioan va participa la Congresul Internațional intitulat Căile păcii: Religii și culturi în dialog, organizat de Comunitatea Sant’ Egidio.
Potrivit programului, tot miercuri, 13 septembrie, este prevăzută și o întâlnire în Düsseldorf cu prim-ministrul Landului Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet.
Este notabil faptul că înainte de alegerea sa ca Patriarh al Antiohiei (2013), Preafericitul Părinte Ioan X a păstorit Mitropolia Ortodoxă Antiohiană a Europei Occidentale și Centrale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 152, Ultimul acces: 2018-07-08 20:55:32