Hram la Sita Buzaului. PS Andrei a oficiat Sfanta Liturghie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hram la Sita Buzăului. PS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie

[2017-08-08]
de Gheorghe Anghel

PS Andrei - Hram la Sita Buzăului (2)
Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat duminica aceasta Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Schimbarea la Faț㔠din Sita Buzăului, Județul Covasna, informează site-ul oficial al Eparhiei. Slujirea arhierească a fost prilejuită de hramul așezământului monahal.
Alături de Episcopul Andrei a slujit un sobor format din preoți și diaconi din Eparhie.
La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși din localitățile apropiate, dar și din județele învecinate.
În omilia rostită cu acest prilej, Ierarhul a vorbit despre semnificațiile duhovnicești ale acestei sărbători.
Mănăstirea cu hramul „Schimbarea la Faț㔠a luat ființă în anul 1997. În toamna anului 2000, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, pe atunci Episcop al Covasnei și Harghitei, a dat binecuvântare părintelui duhovnic Ghenadie Trif, având metania în mănăstirea Frăsinei-Vâlcea, să întemeieze pe aceste meleaguri o mănăstire de maici cu viață de obște.
În anul 2002, Chiriarhul pune piatra de temelie pentru o biserică din cărămidă. Prima slujbă în această biserică a fost oficiată în luna decembrie a anului 2004.
Biserica este construită pe un plan triconic, cu o singură turlă, cea a Pantocratorului. Absidele laterale și cea din Sfântul Altar sunt în formă de emisferă. Pridvorul este deschis, format din trei arce, dintre care cel central este accentuat. Iconostasul este sculptat în lemn de tei.
În fiecare an, mănăstirea este loc de pelerinaj pentru numeroșii credincioși din județele Covasna, Brașov, Buzău și din întreaga țară, în special la sărbătoarea hramului „Schimbarea la Față”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 732, Ultimul acces: 2018-07-19 16:12:37