Braul Maicii Domnului si moastele Sfantului Stelian au ajuns la Rosiorii de Vede - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Stelian au ajuns la Roșiorii de Vede

[2017-09-06]
de Gheorghe Anghel

PS Galaction și moaștele Sf. Stelian
Brâul Maicii Domnului și un fragment din moaștele Sfântului Stelian au fost așezate spre închinare la cel mai vechi locaș de cult din Roșiorii de Vede, Biserica Serdăreasa. Lăcașul aflat lista monumentelor istorice, înființat în 1830, va găzdui odoarele până mâine, 7 septembrie, când se vor întoarce în Grecia.
Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a întâmpinat ieri delegația elenă care a adus moaștele și Brâul Maicii Domnului în Episcopia Alexandriei și Teleormanului. În cursul serii a fost oficiată Taina Sfântului Maslu și Paraclisul Maicii Domnului, informează arhid. Serafim Baciu, Consilier Mass Media al Eparhiei.
Astăzi, de la ora 18:30, odoarele au fost purtate în procesiune pe străzile din Roșiorii de Vede. Traseul evenimentului a fost următorul: biserica Sf. Teodor – biserica Sf. Ioan – biserica Sf. Împărați Constantin și Elena.
Mâine, Sfânta Liturghie va fi oficiată începând cu ora 06:00. Sfintele moaște și brâul Maicii Domnului se vor afla în biserica din Roșiorii de Vede până în jurul orei 08:00.
Serdarul Marin Butculescu a început construcția bisericii în primăvara anului 1830. Murind la scurt timp, construcția a fost continuată de soția aceastuia, serdăreasa Maria, fapt pentru care lăcașul de cult este cunoscut drept biserica „Sf Împărați –Serdăreasa”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 417, Ultimul acces: 2018-07-16 09:39:34