Trebuie sa cladim casa sufletului copiilor nostri, indeamna IPS Iosif - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Trebuie să clădim casa sufletului copiilor noștri, îndeamnă IPS Iosif

[2017-09-06]
de Gheorghe Anghel

IPS Iosif
Înaltpreasfințitul Părinte Iosif i-a îndemnat duminica aceasta pe părinții aflați în Catedrala din Paris să se preocupe de educația duhovnicească a copiilor lor. Ierarhul a avertizat că nu este important să le oferim lucruri materiale, prioritate având formarea lor duhovnicească. Trebuie să clădim casa sufletului copiilor noștri. Dacă răul pătrunde în suflet, greu îl mai smulgem de acolo, a spus ierarhul.
La finalul liturghiei oficiată de Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridioanale în vechea biserică din capitala Franței au fost citite rugăciuni pentru începutul anului școlar. IPS Părinte Iosif i-a binecuvântat pe copii prezenți și le-a explicat că ei sunt darul lui Dumnezeu pentru părinții lor.
Ierarhul le-a spus că atunci când se împărtășesc cu trupul și sângele Mântuitorului, ei îl primesc înlăuntrul lor pe Hristos și nu mai sunt singuri.
Mergem și la școală împreună cu El. Când nu înțelegem ceva foarte bine spunem „Doamne Iisuse Hristose ajută-mă să înțeleg, luminează-mi mintea să văd și să înțeleg ceea ce încearcă profesorul să mă învețe”, a fost îndemnul adresat micilor creștini.
IPS Părinte Iosif s-a adresat și părinților cărora le-a spus că au datoria să transmită copiilor credința în care i-au botezat pe prunci, mai ales că Dumnezeu „ne va cere socoteală la dreapta judecată dacă am îndeplinit această lucrare”.
Făcând referire la textul evanghelic citit duminică, 3 septembrie, Părintele Mitropolit Iosif a îndemnat să nu ne asemănăm lucrătorilor cei răi. Noi nu suntem stăpâni nici ai lumii, nici ai copiilor noștri. Noi suntem slujitorii unii altora, a explicat ierarhul.
În vederea dobândirii mântuirii, Înaltpreasfinția Sa a spus că faptele noastre bune sunt cele care deschid ușa Împărăției Cerurilor. Mila și dragostea pe care am avut-o față de ceilalți reprezintă bogăția noastră de dincolo care deschide ușa raiului pentru noi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 265, Ultimul acces: 2018-07-15 01:36:06