Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei organizeaza o noua sesiune a examenului de capacitate preoteasca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească

[2017-09-06]
de Andrei Pau

Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău va găzdui joi, 28 septembrie 2017, un nou examen de capacitate preoțească. La acesta vor participa tinerii licențiați în Teologie Pastoral㠖 fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
Concursul propriu-zis constă dintr-o probă scrisă și una orală. Unul dintre subiectele de la proba orală îl va constitui și susținerea unei predici sau cateheze, pe marginea temelor prevăzute în programa generală.
Înscrierea candidaților se face la Centrul Eparhial, în perioada 11 septembrie – 22 septembrie 2017, pe baza unui dosar care trebuie să conțină următoarele documente:
Cerere către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian;
Copii după actele de studii: bacalaureat, licență, împreună cu foile matricole;
Caracterizarea duhovnicului, din care să rezulte îndeplinirea condițiilor pentru hirotonie; Curriculum vitae;
Copie B.I./C.I.;
Copie după documentul care atestă primirea binecuvântării pentru efectuarea studiilor.
Programa pentru examenul de capacitate preoțească (titularizare) va fi axată pe probleme sacramental-liturgice, pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educative actuale, informează Dragoș Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.
În conformitate cu normele metodologice în vigoare, pentru candidații care doresc numirea într-un post clerical, titularizarea pe posturile scoase la concurs de Centrul Eparhial este obligatorie și se face în baza examenului de capacitate preoțeasc㓠(Hotărârea Sfântului Sinod nr. 1199/2008).
Media minimă de promovare a examenului de capacitate preoțească este 7.00 (șapte); acesta este valabil timp de un an de zile, cu excepția candidaților care au obținut media generală cel puțin 9.00 (nouă), pentru care valabilitatea examenului se prelungește pe durata a doi ani (Hotărârea Sfântului Sinod nr. 7764/2013).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 255, Ultimul acces: 2018-06-01 11:13:46