Protopopiatul Beius. PS Sofronie a sfintit biserica ocrotita de Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Protopopiatul Beiuș. PS Sofronie a sfințit biserica ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul

[2017-09-06]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Sofronie a oficiat, în data de 3 septembrie 2017, slujba de sfințire a Bisericii Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din filia Teleac, Protopopiatul Beiuș, a precizat părintele Cristian Rus.
Slujba a fost urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii. Evenimentul a adunat credincioși din Teleac, dar și din localitățile învecinate.
După citirea pericopei evanghelice, Episcopul Oradiei a adresat un cuvânt catehetic în care a explicat înțelesurile duhovnicești ale Pildei lucrătorilor răi.
Via este lumea. Lucrătorii care au fost chemați să o lucreze sunt nimeni alții decât cei care au primit cuvântul lui Dumnezeu. Aceștia au trebuit să fie lumină pentru toate celelalte neamuri. Însă ei s-au atașat de lumea aceasta și crezându-se stăpâni au ajuns să alunge dintre ei, să izgonească pe cei trimiși de Dumnezeu, a spus Preasfinția Sa.
Pe parcursul întregii zile, toți credincioșii ortodocși prezenți au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar, să se închine și să sărute Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 392, Ultimul acces: 2018-07-16 13:34:37