La finalul lunii septembrie va avea loc prima editie a Festivalului International de Muzica Bizantina de la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La finalul lunii septembrie va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Bizantină de la Iași

[2017-09-06]
de Sorin Ionițe

Prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Bizantină de la Iași va avea loc în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2017. Vor participa interpreți specializați pe diferite ramuri ale acestui gen muzical din Grecia, Muntele Athos, Liban, Serbia, Statele Unite ale Americii și România.
Festivalul Internațional de Muzică Bizantină (Iasi Byzantine Music Festival) este cel mai mare festival de acest fel din România. Timp de cinci zile, în capitala Moldovei, cei mai renumiți interpreți ai artei muzicale bizantine vor susține concerte deosebite și momente liturgice.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 27 septembrie. Programul complet și lista invitaților pot fi consultate pe site-ul evenimentului.
Evenimentul are scopul de a promova tradițiile originare ale cântului bizantin, dar și de a informa publicul despre legătura dintre muzica bisericească și muzica bizantină de factură laică, așa-numita muzică din „tinda bisericii”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 267, Ultimul acces: 2018-06-27 12:18:09