Racla cu sfinte moaste de la Biserica Buna Vestire – Belu din Capitala va fi dusa in Podu Vadului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Racla cu sfinte moaște de la Biserica Buna Vestire – Belu din Capitală va fi dusă în Podu Vadului

[2017-09-06]
de Sorin Ionițe

Cu prilejul hramului Bisericii Nașterea Maicii Domnului, în Parohia Podu Vadului, Protoieria Câmpina, va fi dusă spre cinstire o raclă cu fragmente din mai multe sfinte moaște de la Biserica Buna Vestire – Belu din Capitală.
Racla care va fi primită vineri, 8 septembrie 2017, în Biserica Nașterea Maicii Domnului din Podu Vadului conține fragmente din moaștele următorilor sfinți:
Sfântul Ierarh Nectarie;
Sfântul Cuvios Efrem cel Nou;
Sfântul Atanasie cel Mare;
Sfântul Mucenic Haralambie;
Sfântul Cuvios Mucenic Rafail.
Aducerea Moaștelor Sfinților Haralambie și Rafail în Capitală
Prima biserică atestată documentar în Podu Vadului datează din anul 1510, așa cum reiese din inscripția slavonă descoperită în piciorul sfintei mese din Sfântul Altar.
În jurul anului 1810, găsim o biserică în plan dreptunghiular, cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. În urma seismelor din 1977 și 1986, biserica a suferit numeroase avarii. Fisurile transversale și longitudinale din pereți au adus-o în stadiul de a fi practic inutilizabilă. În anul 1999 s-a hotărât construirea unei noi biserici din cărămidă.
Lucrările de construcție au fost finalizate în anul 2011, când a fost târnosită Biserica de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, în vremea slujirii ca vicar patriarhal, primind Hramul Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 508, Ultimul acces: 2018-07-15 23:15:12