Cardinalul Carlo Caffarra a murit la 79 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Carlo Caffarra a murit la 79 de ani

[2017-09-06]
Cardinalul Carlo Caffarra
06.09.2017, Vatican (Catholica) - Vaticanul a anunțat marți decesul Cardinalului Carlo Caffarra, Arhiepiscop emerit de Bologna, trecut la Domnul la vârsta de 79 de ani. A fost cunoscut pentru activitatea sa pastorală și academică în sprijinul căsătoriei și familiei, în special pentru fondarea Institutului Pontifical Ioan Paul al II-lea pentru Căsătorie și Familie. Acum aproximativ două luni a decedat și Cardinalul Joachim Meisner, cu care era bun prieten și colaborator, dar mai mult, erau doi dintre cei patru Cardinali ce au semnat acel „dubia” prin care cer lămuriri Papei Francisc despre interpretarea documentului „Amoris laetitia”.
Ceilalți doi Cardinali, care încă sunt în viață, sunt Cardinalii Walter Brandmüller și Raymond Leo Burke. Scrisoarea trimisă în privat Papei pe 19 septembrie 2016 a devenit publică după două luni, neprimind răspuns. Cei patru Cardinali afirmau că sunt obligați să formuleze respectivele dubii deoarece „doar un orb ar putea nega că în Biserică există mare confuzie, incertitudine și nesiguranță provocate de unele paragrafe din Amoris laetitia”, afirma Cardinalul Caffarra într-un interviu din 14 ianuarie, cu Matteo Matzuzzi, pentru publicația italian㠄Il Foglio.”
Născut în Samboseto di Busseto, Italia, în 1938, Caffarra a fost hirotonit preot în 1961, fiind cunoscut pentru activitatea sa în sprijinul căsătoriei și familiei. A obținut un doctorat în drept canonic la Universitatea Pontificală Gregoriană, precum și o diplomă de specializare în teologie morală la Academia Pontificală Alfonsiană. A predat teologie morală și etică morală, iar în 1974 a fost numit de Papa Paul al VI-lea ca membru al Comisiei Teologice Internaționale. După patru ani, în 1978, a participat ca reprezentant al Sfântului Scaun la Primul Congres Mondial despre sterilitatea umană și procrearea artificială, din Veneția. În 1980 a fost numit expert la Sinodul Episcopilor dedicat temei căsătorie și familiei, iar după un an a fost numit de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea ca fondator și președinte al Institutului pentru Căsătorie și Familie.
A fost și consultant în Congregația pentru Doctrina Credinței, între 1983 și 1988, fiind un vechi prieten al prefectului dicasterului amintit, Cardinalul Josef Ratzinger, devenit apoi Papa Benedict al XVI-lea. În 1988 a fondat oficial Institutul Ioan Paul al II-lea din Washington DC, mai apoi repetând pasul în Mexic și în Spania. Pe 8 septembrie 1995 a fost numit Arhiepiscop de Ferrara-Comacchio, o poziție pe care a ocupat-o până la numirea sa în 2003 ca Arhiepiscop de Bologna, unde a rămas în funcție până în 2005. A fost creat Cardinal de Papa Benedict al XVI-lea, în 2006. Funeraliile vor fi celebrate sâmbătă, 9 septembrie 2017, de la 11AM, în Catedrala San Petronino din Bologna, prezidate fiind de Arhiepiscopul actual, Matteo Maria Zuppi. În seara dinainte, de la ora 9PM este prevăzută o veghe de rugăciune.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1004, Ultimul acces: 2018-07-17 03:05:13