Papa Francisc inaintea calatoriei apostolice in Columbia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc înaintea călătoriei apostolice în Columbia

[2017-09-06]
Papa Francisc
06.09.2017, Vatican (Catholica) - Cu două zile înainte de vizita în Columbia, Papa Francisc a transmis un mesaj video acestei națiuni. „Voi veni ca pelerin de speranță și de pace, pentru a celebra cu voi credința în Domnul nostru precum și pentru a învăța de la caritatea voastră și de la perseverența voastră în căutarea păcii și a armoniei”, le-a spus Pontiful înaintea vizitei de șase zile pe care o începe chiar astăzi, 6 septembrie.
După ce a mulțumit pentru invitație președintelui și Episcopilor țării, precum și pentru munca de pregătire a vizitei sale, Sfântul Părinte a amintit motoul călătoriei: „Să facem primul pas”. „El ne amintește că avem nevoie mereu să facem un prim pas pentru orice activitate și proiect. El ne determină și să fim primii care iubim, care construim punți, care creăm fraternitatea. A face primul pas ne încurajează să ieșim pentru a merge în întâmpinarea celuilalt, să întindem mâna și să schimbăm unul cu altul semnul păcii. Pacea este ceea ce Columbia caută și pentru obținerea căreia lucrează de mult timp. O pace stabilă, durabilă, pentru ca să ne putem vedea și să ne putem trata ca frați, nu ca dușmani. Pacea ne amintește că toți suntem fii ai aceluiași Tată care ne iubește și ne întărește.”
Papa Francisc se declară onorat de posibilitatea de a vizita „această țară bogată în istorie, cultură, credință, oameni care au lucrat cu determinare și perseverență pentru a o face un loc în care domnește armonia și fraternitatea, în care Evanghelia este cunoscută și iubită, unde a spune frate și soră nu este un semn straniu, ci o adevărată comoară de protejat și de apărat. Lumea de astăzi are nevoie de consilieri de pace și de dialog. Și Biserica este chemată la această îndatorire, pentru a promova reconcilierea cu Domnul și cu frații, dar și reconcilierea cu ambientul care este o creație a lui Dumnezeu și pe care îl exploatăm în mod sălbatic.”
La final Sfântul Părinte a spus: „Fie ca această vizită să fie ca o îmbrățișare fraternă pentru fiecare dintre voi și ca să se simtă mângâierea și duioșia Domnului. Iubiți frați și surori columbieni, doresc să trăiesc aceste zile cu voi cu suflet bucuros, cu recunoștință față de Domnul. Vă îmbrățișez cu afect și cer Domnului să vă binecuvânteze, să ocrotească țara voastră și să îi dăruiască pacea. Și cer Mamei noastre, Fecioara Sfântă, să aibă grijă de voi. Și nu uitați să vă rugați pentru mine. Mulțumesc și pe curând!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 213, Ultimul acces: 2018-05-14 18:14:31