Episcopii au consacrat Scotia Inimii Neprihanite a Mariei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii au consacrat Scoția Inimii Neprihănite a Mariei

[2017-09-06]
Inima Neprihănită a Mariei
06.09.2017, Carfin (Catholica) - Ploaia nu i-a oprit pe Episcopii catolici din Scoția să consacre duminică țara la Inima Neprihănită a Mariei. Cu haine de ploaie și umbrele, circa 5000 de persoane s-au alăturat Episcopilor pentru Liturghia istorică, cu consacrare, ce a avut loc la Sanctuarul marian de la Carfin, la vest de Edinburgh.
„Astăzi consacrăm Scoția la Inima Neprihănită a Mariei. Exprimăm durerea pentru păcatele noastre personale și ale comunității, și implorăm călăuzirea și tăria Mariei ca să trăim o ca națiune creștină”, a spus Episcopul Brian McGee în timpul predicii sale. Consacrarea a avut loc în anul centenarului apariției Fecioarei de la Fatima. Cu o sută de ani în urmă, din mai până în octombrie 1917, Fecioara Maria a apărut lunar în fața a trei copii păstori din Portugalia, transmițând mesaje despre convertire, recitarea rozariului și soarta lumii.
„Îmi pare rău că a început ploaia”, a spus Episcopul McGee la începutul predicii sale. „Poate că ne amintește de marele miracol al soarelui, că în acea zi a fost și foarte ud”, a continuat el, referindu-se la ultima apariție a Mariei în Portugalia. În acea zi a căzut de asemenea o ploaie constantă, transformând câmpul aparițiilor într-o mocirlă, înainte de renumitul miracol al soarelui. Episcopul a subliniat că toți cei prezenți la consacrare au consacrat nu numai țara, ci și pe sine în întregime la Inima Neprihănită a Mariei. „Fiecare dintre noi spune: Sunt hotărât de asemenea să fiu consacrat Inimii Neprihănite. Cu harul lui Dumnezeu, vreau în fiecare zi, în fiecare situație, să spun ‘da’ lui Dumnezeu.” Și a continuat: „Imaginați-vă peste tot, mii de oameni, în fiecare zi, în fiecare împrejurare, încercând să spun㠑da’ lui Dumnezeu. Ce forță a binelui ar fi în Scoția!”
Episcopul McGee a adăugat că, la fel cum mamele noastre pământești doresc ce este mai bun pentru noi, la fel dorește și Mama noastră cerească. „Mamele noastre sunt prețioase pentru noi. Chiar dacă de mult decedate, știm că ne-au iubit și doresc doar ceea ce este mai bun pentru noi. Mama noastră cerească ne iubește și vrea doar ceea ce este mai bun pentru noi”, a spus el. „Cu o sută de ani în urmă, în Fatima, Fecioara Maria ne-a spus nouă, copiilor săi, că Inima Neprihănită va triumfa. Fecioara Maria ne-a reamintit că păcatul cu siguranță cuprinde lumea. Dar o persoană care se bazează pe harul lui Dumnezeu, care se hotărăște cu toată inima sa […] să respingă păcatul și să îmbrățișeze căile lui Dumnezeu, acea persoană va triumfa. Inima imaculată a Mariei este atât o mângâiere, cât și o inspirație pentru noi.”
Arhiepiscopul Philip Tartaglia de Glasgow a prezidat Liturghia și rugăciunea de consacrare, cerând ca toată lumea să recite împreună. „Îți consacrăm ție Scoția: tot ceea ce avem, tot ceea ce iubim, tot ceea ce suntem. Ție îți dăm mințile și inimile, trupurile și sufletele noastre. Punem la dispoziție ta casele și familiile noastre, parohiile și școlile noastre: dorim ca tot ce este în noi și în jurul nostru să îți aparțină, Maria, și să aibă parte de binefacerile grijii tale materne”, s-au rugat credincioșii împreună.
Există și o moțiune în parlamentul scoțian pentru recunoașterea consacrării, informează Catholic Herald. Și alte țări au organizat consacrări sau reconsacrări la Inima Neprihănită a Mariei în acest an aniversar. La începutul pontificatului său în 2013, Papa Francisc a consacrat lumea și pontificatul său Inimii Neprihănite a Mariei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 248, Ultimul acces: 2018-06-13 20:50:31