Mesajul pastoral de Anul Nou al PS Gherasim, Episcop al Ramnicului, pentru ascultatorii Radio Trinitas - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul pastoral de Anul Nou al PS Gherasim, Episcop al Ramnicului, pentru ascultatorii Radio Trinitas

[2007-01-01]
Iubiti ascultatori ai Radio Trinitas,
Avem o datorie sfanta fiecare dintre noi, ca asa cum pentru Anul Nou ne-am innoit cu o haina noua sau cu un obiect casnic de trebuinta, tot asa avem aceasta datorie fata de bunul Dumnezeu sa ne innoim cu hotarari duhovnicesti mai bune, mai cu tarie. Sa lepadam omul cel vechi, omul pacatului, sa ne imbracam in omul cel nou, omul dreptatii, al sfinteniei, al adevarului. Sa avem o credinta vie si lucratoare, adica sa ne aducem aminte de cei care sunt lipsiti si de cei care sunt bolnavi.
Sa intram cu demnitate in anul 2007, pentru ca suntem un popor, avem o tara, avem o limba unitara cum nu are nici un popor in Europa, avem o credinta ortodoxa. De aceea, pentru anul 2007, intai de toate, sa lasam pe omul cel vechi, pe omul pacatului, si sa intram oameni noi, oameni hotarati, pentru ca asta este datoria fata de Dumnezeu, mai ales ca mergem intr-o lume care este mai ordonata, intr-o lume care ne asteapta sa vada cum suntem, dar sunt incredintat ca asa cum totdeauna neamul nostru romanesc, in toate imprejurarile, cu ajutorul lui Dumnezeu am iesit cu bine, cu cinste, tot asa suntem incredintati ca vom pasi ca niste oameni cu hotarari mai bune, mai cu tarie, atat duhovniceste, cat si gospodareste.
Pentru Noul An, rog pe bunul Dumnezeu sa va daruiasca deplina sanatate, pace, liniste, spor in toate si, mai ales, in cel duhovnicesc.
La Multi Ani!

PS Gherasim,
Episcop al Ramnicului

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 6045, Ultimul acces: 2024-04-17 10:14:48