Corul Bisericii "Cuv. Parascheva" din Iasi a marcat aniversarea a 25 de ani de la infiintare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Corul Bisericii "Cuv. Parascheva" din Iasi a marcat aniversarea a 25 de ani de la infiintare

[2006-01-17]
Corul acestui sfant lacas a fost infiintat in anul 1980, sub pastorirea parintelui paroh de atunci, Radu Mironovici. Din aceasta corala faceau parte atunci, ca si in prezent, credinciosi care venau la biserica si cantau pentru a-i aduce lauda lui Dumnezeu. Dirijorul acestui cor, domnul Marcel Raducanu, ne-a vorbit despre contextul infiintarii corului si despre activitatea derulata pe parcursul celor 25 de ani de la infiintare: "Corala s-a infiintat in 1980, sub pastorirea parintelui Radu Mironovici, fiind formata din toate clasele sociale: din corul Filarmonicii, a Operei, din parohie, studenti, doamne si domni pensionari. La slujbe duminicale, la hramuri, Pasti, Craciun, am dat concert de colinde in fiecare an, concert in biserica, cate doua-trei ore. Toate sarbatorile au fost praznuite intr-un mod festiv, foarte placut si frumos, in special Invierea, Nasterea Domnului, Sf. Vasile cel Mare, Boboteaza, raspunsurile fiind infrumusetate de cantarile noastre. Nu este un cor platit, ci toti membrii vin din placere".

Domnul Marcel Raducanu ne-a spus cateva cuvinte si despre modul in care este sarbatorit acest moment aniversar, de implinire a 25 de ani de existenta a corului Bisericii "Sf. Parascheva" din Iasi: "Sarbatorim in primul rand pe cei care au fost printre noi, iar acum nu mai sunt, plecand la Domnul, un parastas pe care il facem in biserica, dupa aceea vom face o slujba de multumire pentru cei care suntem in viata si care am contribuit si contribuie in continuare, si o agapa crestineasca".

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1655, Ultimul acces: 2024-04-29 22:30:09