S-au desfasurat sedintele ordinare de lucru ale Consiliului Eparhial si ale Adunarii Eparhiale din cadrul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

S-au desfășurat ședințele ordinare de lucru ale Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

[2010-01-15]

Joi, 14 ianuarie, au avut loc ședințele ordinare de lucru ale Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, informează sf-esc.ro. Întâlnirea a debutat la ora 8:30, când a avut loc ședința ordinară de lucru a Consiliului Eparhial. Astfel, au fost validate ultimele numiri și transferări de personal bisericesc, în perioada 3 decembrie 2009 - 14 ianuarie 2010, de la ultima ședință de lucru a acestui organ executiv al eparhiei. După aceea, a urmat prezentarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial.
La ora 9:30 a fost săvârșită o slujbă de Te Deum la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, la care au participat membrii Adunării Eparhiale și personalul încadrat în administrația eparhială, în frunte cu Preasfințitul Părinte Vincențiu. Răspunsurile la strană au fost date de corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.
După otpustul slujbei, membrii Adunării Eparhiale au sosit în sala amfiteatru a Centrului Social „Episcopul Damaschin”.
Cuvântul de deschidere l-a rostit Preasfințitul Părinte Vincențiu, președintele adunării, care a declarat validă și deschisă ședința de lucru a Adunării Eparhiale. A urmat împărțirea pe sectoare a membrilor adunării pentru prezentarea rapoartelor în fața plenului. După reluarea ședinței, au fost susținute și propuse spre aprobare rapoartele următoarelor sectoare:
1) Sectorul Administrativ-bisericesc;
2) Sectorul Cultural și Sectorul Mass-media;
3) Sectorul Economic și Sectorul Audit;
4) Sectorul Social-misionar.
Rapoartele, precum și obiectivele pentru anul 2010 au fost aprobate de adunare, urmând apoi discuții libere între membrii Adunării Eparhiale.
Aceste ședințe ale Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale au fost ultimele din actualul mandat, anul acesta având loc alegerile pentru o nouă legislatură a membrilor celor două foruri de conducere ale eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1462, Ultimul acces: 2024-04-30 23:11:35