Hirotonire de preot in Eparhia de Canton, OH, SUA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hirotonire de preot în Eparhia de Canton, OH, SUA

[2011-01-03]
La Sf. Liturghie oficiată în limba engleză și parțial în română au concelebrat cinci preoți invitați din parohiile învecinate și mulți credincioși, unii sosiți de la mari distanțe. În predica sa, PS John-Michael a reamintit că slujba preoției lui Christos nu este întru mărire lumească, nu este o dovadă de realizare nici materială și nici intelectuală, iar pr. Gabriel a dovedit că a înțeles bine aceasta angajându-se în păstorirea unei comunități mici dar inimoase. În cuvântul de mulțumire din finalul ceremoniei, noul preot a mulțumit lui Dumnezeu că l-a făcut vrednic de a-I sluji, PS John-Michael pentru bunăvoința cu care l-a primit în Episcopie și l-a îndrumat în alegerea făcută, tuturor preoților, călugărilor și călugărițelor pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor de studiu și diaconat. În mod particular l-a menționat pe Monseniorul pr. Pompei Onofrei care i-a deschis inima către credință și care acum, de sus din Ceruri, îi veghează pașii în urmarea lui Christos.
Un mare mulțumesc a fost exprimat familiei sale care l-a ajutat și l-a susținut în acest dificil angajament; mamei și tatălui care acum sunt departe; iubitei soții Ema și ascultătorului fiu Vlad. Nu în ultimul rând pr. Gabriel a mulțumit noilor săi parohieni cărora le-a cerut sprijinul în continuare pentru renașterea acestei parohii. Ceremonia s-a încheiat cu o masă oferită tuturor participanților de către membrii comunității. Parohia română greco-catolică Sfânta Treime din Chesterland, OH, va împlini la anul 100 de ani de la înființare. Deși a fost constituită de români imigranți, acum doar 2-3 membri iși (re)cunosc rădăcini românești. Actualii parohieni au îndepărtată origine poloneză, slovacă, ș.a.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4926, Ultimul acces: 2024-04-17 18:34:55