Papa catre familii: intariti credinta in casele voastre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa către familii: întăriți credința în casele voastre

[2012-01-01]
Sfântul Părinte a trimis un mesaj Cardinalului Antonio Maria Rouco Varela, Arhiepiscop de Madrid, Spania, pentru sărbătoarea Sfintei Familii. Mesajul, datat 27 decembrie 2011, a fost citit vineri la începutul Liturghiei pentru familii celebrată de prelat în Plaza de Colon din Madrid. "Invit pe toți să considere această celebrare ca o continuare a Crăciunului", a scris Papa în mesaj. "Isus s-a făcut om pentru a aduce lumii bunătatea și iubirea lui Dumnezeu, și a făcut-o în cadrul în care ființele umane sunt cel mai dispuse să dorească binele celorlalți, dispuși să facă orice pentru aceștia și să îi pună deasupra oricăror interese. [...] Familia este, să spunem așa, poarta prin care Mântuitorul omenirii a intrat în lume. În același timp dă iubirii și comuniunii din cămin măreția de a fi o reflecție specială a misterului trinitar al lui Dumnezeu."
"Această măreție este și o vocație splendidă și esențială pentru familii", a mai spus Sfântul Părinte. "Vă încurajez [...] să fiți conștienți de faptul că Dumnezeu este alături de voi și să îl invocați mereu, pentru a vă asigura că vă dă ajutorul necesar pentru depășirea momentelor dificile; acest ajutor este sigur și își are temelia în harul Sacramentului Căsătoriei. Lăsați-vă călăuziți de Biserică, căreia Cristos i-a încredințat misiunea de a răspândi vestea bună a mântuirii de-a lungul secolelor, și nu cedați numeroaselor puteri lumești care amenință marea comoară a familiei, pe care trebuie să o protejați zi de zi." Pontiful subliniază în continuare: "În familie învățăm să trăim împreună, în familie se transmite credința și se întăresc valorile, astfel ca într-o zi copilul să devină pe deplin conștient de vocația și demnitatea lui și a celorlalți. Căldura casei și exemplul de acasă pot să învețe mai mult decât o fac cuvintele. Această dimensiune educațională a familiei va primi o încurajare specială în Anul Credinței, ce va începe peste câteva luni. Din acest motiv vă invit să revitalizați credința în casele voastre și să deveniți tot mai conștienți de Crezul pe care îl mărturisim."
Mesajul papal se încheie cu rugăciunea Papei "ca tinerii să nu înceteze să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru darul familiei, să fie mereu recunoscători față de părinții lor și să își asume apărarea și promovarea demnității autentice a acestei instituții, atât de vitale pentru societate și pentru Biserică".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4927, Ultimul acces: 2024-04-19 03:29:02