Papa intr-o vizita neanuntata la Bazilica Santa Maria Maggiore - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa într-o vizită neanunțată la Bazilica Santa Maria Maggiore

[2014-01-02]
Papa Francisc a făcut ieri după-masă o vizită la Bazilica Santa Maria Maggiore, unde s-a rugat în tăcere, aproximativ 20 de minute, în fața imaginii Fecioarei Maria cinstită cu numele "Salus populi romani". Vizita privată, care nu a apărut în agenda oficială cu activitățile papale, a fost salutată cu bucurie și cu surprindere de numeroșii credincioși care se aflau atunci în Bazilică.
După cum a făcut-o și în ultimele nouă luni de pontificat - prima oară în dimineața de după alegerea sa ca Papă, iar a doua oară înainte să meargă în Brazilia, pentru Ziua Mondială a Tineretului - Papa Francisc s-a rugat în capela care găzduiește imaginea amintită. Ziua aleasă a fost aceea a solemnității Mariei, Maica lui Dumnezeu, iar în predica de la Liturghia de ieri dimineață Sfântul Părinte a menționat explicit Bazilica și icoana mariană: "Adevărul despre maternitatea divină a Mariei a avut ecou la Roma unde, puțin după aceea, a fost construită Bazilica Santa Maria Maggiore, primul sanctuar marian din Roma și din întregul Occident, în care se venerează imaginea Născătoarei de Dumnezeu - Theotokos - cu titlul de Salus populi romani."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4903, Ultimul acces: 2024-03-28 05:38:02