Sarbatoarea Bobotezei la Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Bobotezei la Giurgiu

[2016-01-08]
În ziua sărbătorii Botezului Domnului, 06 ianuarie 2016, în Catedrala Episcopală din Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificația duhovnicească a Botezului Domnului Iisus Hristos, praznic care se mai numește și „Arătarea Domnului", „Epifania" sau „Teofania", amintindu-ne tuturor de momentul în care Mântuitorul nostru a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, prilej cu care s-a arătat lumii, pentru prima dată, Sfânta Treime.
„Apa sfințită astăzi sau Aghiazma Mare are o putere deosebită de binecuvântare, de vindecare și de sfințire a sufletului și a trupului, dar și a caselor oamenilor, a fântânilor și a naturii înconjurătoare. Prin folosirea acestei ape sfințite noi alungăm răutatea din sufletul nostru, dar și lucrarea diavolească adesea plină de răutate, de viclenie și de încercare de a îndepărta pe om de Dumnezeu și de semenii lui. Această apă se ia dimineața pe nemâncate 8 zile pentru că 8 este cifra veșniciei, a vieții veșnice. Și așa cum ne arată și rugăciunile de astăzi această apă sfințită ne aduce aminte de Botezul nostru, dar și de faptul că noi suntem chemați să intrăm în Împărăția cea veșnică a iubirii Tatălui, Fiului și Sfântului Duh”, a explicat Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii, au fost hirotesiți arhidiaconi părintele Diac. Matei Daniel și părintele Diac. Dobri Cătălin.
După oficierea Sfintei Liturghii, mulțimea de credincioși, împreună cu Episcopul Giurgiului, cu preoți și diaconi de la toate bisericile din orașul Giurgiu, au pornit în procesiune din fața Catedralei Episcopale către canalul „Sfântul Gheorghe”, unde, într-un loc special amenajat, Preasfințitul Părinte Ambrozie a săvârșit Slujba de sfințire a Aghiazmei Mari.
La final, potrivit tradiției, Preasfinția Sa a aruncat Sfânta Cruce în apa Dunării, iar unul dintre tinerii creștini prezenți a ridicat-o din apă, continuându-se, astfel, o datină ce dăinuie de veacuri.
Ca în fiecare an, la aceste manifestări închinate slăvitului Praznic al Botezului Domnului au participat mii de giurgiuveni. Totodată, au fost prezente oficialități județene și locale, care au ținut să ia parte la bucuria duhovnicească prilejuită de acest mare praznic al creștinătății.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2909, Ultimul acces: 2024-05-02 12:39:34