Cerc pastoral reunit la Caraiman | Pr. Constantin Necula: Preotia este o misiune de rastignire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cerc pastoral reunit la Caraiman | Pr. Constantin Necula: Preoția este o misiune de răstignire

[2018-01-26]
de Gheorghe Anghel

Clericii din Protoieria Urlați s-au reunit joi în cerc pastoral la Mănăstirea Caraiman din Bușteni. Invitatul special al întâlnirii a fost pr. conf. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, care le-a vorbit celor prezenți despre adecvarea misiunii pastorale la contextul contemporan. El a subliniat c㠄preoția este o misiune de răstignire, nu doar una de așteptare”.
Părintele Necula a apreciat importanța acestor întâlniri care pot constitui „grupe de prietenie pastoral㔠pentru că astfel clericii pot gândi și acționa unitar la „multe dintre provocările lumii în care ne zbatem”.
„Am identificat împreună cu ei câteva modele ale non-combatului pastoral, cât e de greu să identifici până la urmă modul corect în care să faci pastorație, am identificat cele 10 calități majore ale păstorului de suflete și nădăjduim ca în discuțiile pe care le vom mai avea să reușim să construim răspunsul firesc și detensionat al preotului ortodox român la marea problemă a tensiunii naționale în care astăzi ne zbatem”, a declarat pr. Necula pentru Trinitas TV.
Despre clerici în general, părintele Necula a evidențiat faptul că sunt „mediatori între nevoia poporului și dragostea lui Dumnezeu pentru poporul acesta”, dar asta nu înseamnă, a adăugat el, că preoții nu sunt „tensionați și răstigniți de aceste greutăți” pe care numai „împreună putem să le purtăm”.
Evenimentul a început cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica din incinta așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 17193, Ultimul acces: 2024-04-11 02:19:55