Denia din Sfanta si Marea Luni la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Denia din Sfânta și Marea Luni la Catedrala Patriarhală

[2018-04-01]
de Gheorghe Anghel

În toate bisericile ortodoxe, în această seară, a fost oficiată Denia din Sfânta și Marea Luni. La finalul slujbei de la Catedrala Patriarhală, părintele profesor Mihai Aurel, Vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a adresat o omilie celor prezenți.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.
Denia aceasta marchează începutul Săptămânii Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Hristos. Deniile sunt slujbe de dimineața care se săvârșesc, în seara zilei precedente, ca o formă de priveghere prelungită a zilei.
În cadrul Deniilor din Săptămâna Patimilor sunt rememorate ultimele zile din viața pământească a Mântuitorului, respectiv prinderea, judecarea, răstignirea și îngroparea.
Denia, ca slujbă de dimineață săvârșită seara, are ca scop transformarea întunericului serii în lumină liturgică, ca simbol al trecerii sufletului, prin rugăciune, pocăință și postire, de la întunericul păcatului la lumina viețuirii sfinte potrivit Evangheliei lui Hristos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2322, Ultimul acces: 2024-03-28 11:36:48