200 de tineri participa la Tabara internationala de la Oasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

200 de tineri participă la Tabăra internațională de la Oașa

[2018-07-27]
de Gheorghe Anghel

O sută cincizeci de tineri români din diaspora și cinci zeci de tineri din țară participă, în perioada 19-29 iulie 2018, la Tabăra Internațională de la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Pantelimon” – Oașa.
Tabăra, ajunsă la a doua ediție, este organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia și Mănăstirea Oașa.
În 20 și 21 iulie a conferențiat biofizicianul Virgiliu Gheorghe, care a încercat să le ofere tinerilor câteva repere absolut necesare în societatea în care trăim, o societate care promovează non-valorile și nu ne ajută să ne asumăm responsabiltățile specifice.
Duminică, 22 iulie, alături de tineri a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, care a oficiat Sfânta Liturghie și a avut o întâlnire cu participanții din tabără, mulți dintre ei provenind din parohiile mitropoliei pe care o păstorește.
În cadrul acestei întâlniri, Înaltpreasfinția Sa a explicat sensul cuvintelor Fericitului Augustin, „Iubește și fă ce vrei!”, și a răspuns întrebărilor tinerilor.
Luni, 23 iulie, a conferențiat părintele Nikolai Sakharov, nepot al arhimandritului Sofronie, ieromonah la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia.
El a susținut prelegere cu tema „Se poate, în lume trăind, ca simplu mirean, să ajungem la măsura Sfântului Siluan?”
În ziua sărbătorii Sfântului Pantelimon, Sfânta Liturghie prilejuită de hramul mănăstirii va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.
Participanții la tabără provin din: Anglia, Irlanda, Germania, Luxemburg, Austria, Franța, Belgia, Elveția, Cehia, Italia, Spania, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Republica Moldova.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9740, Ultimul acces: 2024-04-09 22:16:01