Mii de credinciosi au participat la hramul Manastirii Timiseni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mii de credincioși au participat la hramul Mănăstirii Timișeni

[2017-08-31]
de Gheorghe Anghel

Hram Timișeni
Cu prilejul sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Mănăstirea Timișeni, una dintre cele mai reprezentative vetre monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, și-a serbat ocrotitorul, pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de PS Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Eparhiei.
Programul liturgic a debutat încă din ajunul sărbătorii, cu oficierea Vecerniei Mari, unită cu Litia, de un sobor de preoți de la Centrul eparhial, ieromonahi și preoți din cadrul eparhiei. La finalul slujbei, părintele Marius Florescu a rostit o omilie în care a vorbit despre situația culturală și politică a provinciei romane Palestina din vremea lui Irod Antipa, în timpul căruia a trăit și predicat ultimul proroc al Vechiului Testament, Sfântul Ioan, Înaintemergătorul Domnului.
În continuarea exortației, părintele consilier Zaharia Pereș a transmis pelerinilor prezenți gândurile de prețuire ale Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, față de obștea și ostenitorii mănăstirii, precum și față de toți închinătorii creștini, iubitori de spiritualitate ortodoxă.
Serviciul religios din ziua hramului a fost încununat cu oficierea Sfintei Liturghii de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul,. După otpustul slujbei, Preasfinția Sa a vorbit despre martiriul Sfântului Ioan, ca expresie a responsabilității propovăduirii mesajului divin.
Mănăstirea Timișeni, mărturie de viață monahală în Banat
în primii ani de existența ai așezământului monahal de la Timișeni, acesta a avut statutul de metoc al Mănăstirii de la Partoș.
Pentru buna și corespunzătoarea funcționare a așezământului, în anul 1946 a fost construită o clădire cu 18 încăperi pentru chilii și ateliere. Apoi, în 1947 a fost ridicată trapeza și bucătăria, iar în 1950 alte clădiri pentru trebuințele gospodărești.
Astăzi, obștea mănăstirii numără 40 de viețuitoare, care mențin și duc mai departe flacăra credinței ortodoxe în partea de Vest a țării.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3563, Ultimul acces: 2024-03-19 15:46:43