Papa Francisc: Fiti curajosi in rugaciune - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Fiți curajoși în rugăciune

[2017-10-12]
Papa Francisc
12.10.2017, Vatican (Catholica) - Joi, Papa Francisc le-a spus membrilor Institutului Pontifical Oriental și diferitelor Biserici Răsăritene că au misiunea de a lucra pentru pace și reconciliere, și că dacă se roagă cu curaj, Dumnezeu va răspunde, dând darul Duhului Sfânt. „Iată adevăratul dar al Tatălui. Omul bate cu rugăciunea la ușa lui Dumnezeu pentru a cere un har. Și El, care este Tată, îmi dă acel har și mai mult: îmi dă darul, pe Duhul Sfânt”, a spus Pontiful pe 12 octombrie. „Ceea ce Domnul, Tatăl, ne dă mai mult, este Duhul.”
La predică, Sfântul Părinte a pornit de la lectura din cartea lui Malahia (3,13-20a), subliniind diverse „de ce?”-uri. „Îi vedem pe cei răi, pe cei care fără scrupule fac propriile interese, îi strivesc pe alții, și se pare că pentru ei lucrurile merg bine: obțin ceea ce vor și se gândesc numai să se bucure de viață. De aici întrebarea: De ce, Doamne?” Pontiful a explicat apoi că atunci când ne rugăm este nevoie de curajul credinței: „să avem încredere că Domnul ne ascultă, curajul de a bate la ușă. Domnul spune aceasta: ‘Căci oricine cere primește; cine caută găsește; iar celui care bate i se va deschide’. Și pentru aceasta este nevoie de curaj.”
Papa a întrebat apoi: „Rugăciunea noastră este cu adevărat așa? Ne implică într-adevăr, implică inima noastră și viața noastră? Știm să batem la inima lui Dumnezeu? La sfârșitul textului evanghelic (cf. v. 11-13), Isus spune: care tată dintre voi dacă fiul îi cere un pește îi va da un șarpe? Sau dacă îi cere un ou îi va da un scorpion? Dacă voi sunteți tați, veți face binele copiilor voștri. Și apoi mai înainte: dacă voi, așadar, care sunteți răi, știți să dați lucruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru din cer… Și ne așteptăm ca să continue spunând: vă va da lucruri bune vouă. În schimb nu, nu spune așa! Spune: Îl va da pe Duhul Sfânt celor care îl cer.”
Papa Francisc a celebrat astăzi Liturghia în Bazilica Santa Maria Maggiore, marcând a o suta aniversare a fondării Congregației pentru Bisericile Răsăritene și a Institutului Pontifical Oriental, în 1917, din decizia Papei Benedict al XV-lea. Înainte de Liturghie i-a salutat pe superiorii Congregației, pe Patriarhii și Arhiepiscopii Majori prezenți. Apoi a binecuvântat un chiparos în grădina clădirii Institutului Pontifical Oriental, întâlnindu-se în continuare cu binefăcători și cu comunitatea iezuită.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 747, Ultimul acces: 2024-03-25 06:54:00