Condoleantele Bisericii Greco-Catolice la trecerea in vesnicie a Regelui Mihai - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Condoleanțele Bisericii Greco-Catolice la trecerea în veșnicie a Regelui Mihai

[2017-12-05]
Regele Mihai
05.12.2017, Blaj (Catholica) - Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, i-a transmis Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României un mesaj de condoleanțe la moartea Regelui Mihai. „Plecarea la Domnul a Suveranului României, Regele Mihai, ne lasă inimile întristate. Figura Majestății Sale rămâne pentru noi toți un exemplu de devotament și jertfă pe altarul României demne pe care a slujit-o până la capăt. A fost cu adevărat un exemplu pentru întreaga suflare românească și Regele tuturor românilor. Îi purtăm amintirea în suflete cu multă recunoștință”, citim în mesajul publicat integral pe BRU.ro.
Arhiepiscopul Major, în numele Bisericii pe care o conduce, dar și al său personal, asigură rugăciuni „pentru odihna sufletului Regelui nostru, reîntors în casa Părintelui ceresc. Domnul Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l așeze dimpreună cu eroii neamului nostru românesc, în bucuria lăcașurilor Sale veșnice!” Episcopul greco-catolic de București, PS Mihai Frățilă, și-a exprimat și el durerea la aflarea acestei vești: „O pagină glorioasă a istoriei se încheie, nu și mărturia demnității, curajului și simplității Regelui Mihai – Suveranul tuturor românilor, pe drept cuvânt. Exemplul vieții sale luminoase va continua să strălucească pe firmamentul României și în sufletele noastre”.
„Cu ocazia trecerii la Domnul a Majestății Sale Regele Mihai, din dispoziția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, în bisericile de pe cuprinsul Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, începând de mâine, 6 decembrie 2017 și până în ziua înmormântării, la orele 12.00 se vor trage clopotele de doliu pentru odihna sufletului celui plecat dintre noi. Cuvioșii preoți vor avea grijă să ducă la îndeplinire dispoziția Întâi-stătătorului nostru”, precizează pentru BRU.ro pr. Ioan Fărcaș, Vicar cu preoții în Arhieparhie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 727, Ultimul acces: 2024-04-18 10:23:55