Bucuresti :: Biserica Daniil Sihastrul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Daniil Sihastrul
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Covasna nr. 23-25, Sector 4
Cod poștal:041674
Persoană de contact :Pr. Aldea Mihai-Andrei
Telefon :0683... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.sfantuldaniilsihastrul.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Aldea Mihai-Andrei
Hram:Sf. Daniil Sihastrul
Detalii:Parohia Cuviosul Daniil Sihastrul este una din noile parohii din Bucuresti apă, rute dupa 1989.
În cartierele înfiintate între 1946-1989 în Bucuresti nu au fost prevazute, în afară, de locuinte, decât institutiile de stat considerate strict necesare (gradinite si scoli, serviciile publice de stat, magazine) - chiar si acestea, de cele mai multe ori, putine fată, de necesar.
În chip firesc, odată, cu schimbarea regimului a început a se manifesta dorinta oamenilor de a avea acele institutii firesti refuzate de vechiul regim. Pe primul loc au fost lă, casurile de cult.
Acea parte a zonei Berceni de care tine si strada Covasna apartinea în întregime de o singură, bisericută, , înfiintată, în grabă, într-o casă, mică, de la marginea orasului, chiar în 1965, când începuse sistematizarea. În 10 ani blocurile construite aici - si care apartineau automat de mica biserică, - totalizau peste 100. 000 familii, adică, peste 300. 000 suflete. Este usor de înteles că, asistenta religioasă, era extrem de slab asigurată, (lucru de altfel urmă, rit în mod special de regim) .
Odată, cu schimbă, rile din 1989 au apă, rut aici mai multe parohii (Cuviosul Daniil Sihastrul, Sf. Prooroc Daniil, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil etc) , din initiativa unor preoti care au dorit a lua crucea lucră, rii pline de greută, ti si ispite care este ctitorirea unei biserici.
O pildă, mai mult decât gră, itoare a acestor greută, ti si ispite este chiar cea a bisericii ", Cuviosul Daniil Sihastrul", .
Binecuvântarea dată, în 2000 preotului Mihai-Andrei Aldea pentru ridicarea bisericii a fost primită, de acesta cu deplină, ascultare, desi fondurile lipseau cu desă, vârsire . S-a apelat la câteva din marile întreprinderi de materiale de constructie, cu rugă, mintea unei sponsoriză, ri din materialele prefabricate existente în stocuri mari (vechi si de peste 10 ani! ) , dar în zadar. În cele din urmă, , de la două, dintre ele Pr. Mihai-Andrei Aldea a obtinut, cu multe rugă, minti si insistente, câte un modul de beton tip garaj. Acestea au devenit Capela ", Cuviosul Daniil Sihastrul", .
Cu toată, să, ră, cia extremă, a capelei oamenii au asaltat-o îndată, . Primii veniti au fost copiii, care au primit bisericuta apă, rută, cu foarte multă, dragoste, dragoste ară, tată, apoi si de ceilalti locuitori din zonă, .
Cei mai multi însă, aveau mijloace foarte modeste materiale, astfel încât sprijinul financiar nu putea fi decât pe mă, sură, . După, posibilită, ti, biserica a fost sprijinită, în mod sistematic de Asociatia pentru Cultură, si Educatie Sfântul Daniil Sihastrul, care avea deja în derulare un program de asistentă, materială, pentru Leagă, nul de copii din apropiere.
Din nefericire, multi din cei care aveau pozitii care le permiteau a ajuta, s-au ară, tat cel putin indiferenti. Mai mult, au existat si momente de ostilitate - mergând până, la persecutii si amenintă, ri, inclusiv fizice - din partea unor persoane (unele cu functii importante) care nu agreeau ideea unei biserici in zonă, . Oamenii din cartier însă, au sprijinit după, puterile lor acest lă, cas. El era de altfel singura legă, tură, adevă, rată, a comunită, tii locale, locul unde se puteau aduna, eliberati de presiunile si înselă, rile unei nesfârsite transformată zitii, locul unde puteau gusta câteva clipe de unitate si apropiere de Ceruri. Unitatea oamenilor în jurul bisericii lor si cu ajutorul lui Dumnezeu au învins în cele din urmă, majoritatea ispitelor si greută, tilor. S-a ajuns chiar si la mult visata autorizatie de constructie pentru biserica propriu-zisă, .
Alte informații:Cod fiscal: 13621425
Cod IBAN: RO24RNCB0072049680150001 - ROL, BCR sucursala sector 1, Bucuresti
Cod IBAN: RO24RNCB0072049680150002 - EURO, BCR sucursala sector 1, Bucuresti
Cod IBAN: RO24RNCB0072049680150003 - USD, BCR sucursala sector 1, Bucuresti
Cod Swift: RNCBROBU
Nr. vizualizări:9003
Data ultimei vizualizări:2023-12-03 18:05:47
Data ultimei actualizări:2018-09-14 08:08:53
Data încărcării pe sit:2007-04-29 18:46:22
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0