Margineni :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Mărgineni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Mărgineni
Comună:Mărgineni
Județ:Bacău
Adresa:Nr. 313
Cod poștal:607315
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.parohiamargineni.ro
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primaria-Margineni.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Dumitru Mihai, Cocuț Claudiu
Hram:Sf. Fecioară Maria, Regină
Detalii:Prima biserică a fost ridicată din paiantă în anul 1889. În intervalul 1954-1960 s-a construit actuala biserică având hramul “Sfânta Fecioară Maria, Regină”.
Știri despre biserică:

»  Pr. Dumitru Farcaș la 50 ani de preoție (2018-08-28)

 Închide 

Pr. Dumitru Farcaș la 50 ani de preoție

[2018-08-28]
50 de ani de preoție
Luni, 20 august 2018, în a doua zi de hram a bisericii parohiale „Sfânta Fecioară Maria, Regin㔠din Mărgineni, jud Bacău, părintele Dumitru Farcaș a celebrat în comunitatea natală 50 ani de la hirotonire, jubileul de aur. La cuvântul de început al jertfei euharistice, părintele Dumitru a invitat pe toți cei prezenți să se alăture rugăciunilor sale de mulțumire pentru harul sfintei Preoții:

„Suntem în a doua zi a hramului bisericii noastre, când continuăm să privim către Sfânta Fecioară Maria, Regină, să o lăudăm, să o invocăm, să îi cerem ocrotirea ca să o putem imita în slujirea Fiului său, Isus. Mă folosesc de acest prilej ca să celebrez și eu jubileul de 50 ani de preoție. Prin impunerea mâinilor Preasfințitului Episcop Petru Pleșca, în ziua de 15 august 1968, în sărbătoarea cea mai mare a Maicii Domnului, am fost hirotonit preot. Printre multele cuvinte pe care le-aș putea pronunța acum sunt și acestea din Psalmul 116: „Cei voi da Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut? Voi lauda pe Domnul în toata viața mea.’ Aceste cuvinte din Psalmul 145 le-am avut scrise pe iconița amintire de la primiție. Vă chem să vă asociați mie în lauda Domnului cu această aniversare Jubileul de aur, laudă care vreau să cuprindă adorație, mulțumire, cerere de iertare și cerere de ajutor pentru tot restul vieții mele de preot, al Marelui Preot, Cristos.”
La cuvântul de învățătură, Mons. Benone Farcaș a subliniat importanța Sfintei Preoții și a marcat diverse momente din viața de preot a unchiului său, pr. Dumitru Farcaș. La sfârșitul predicii a recitat cu emoție poezia pe care în urmă cu 50 ani o rostea la primiția părintelui Dumitru. La sfârșitul Liturghiei a fost prezentat un scurt moment artistic susținut de copii și tinerii parohiei, iar părintele Isidor Iacovici a interpretat o frumoasă melodie închinată Mariei, Mamă cerească. În cuvântul de mulțumire, pr. Dumitru a spus: „Papa Francisc spune preoților trecuți de vârsta de 50 ani să ofere oamenilor din zilele noastre maturitatea și înțelepciune lor, amabilitatea, disponibilitatea și zâmbetul lor. Să facă mai ales pastorația urechii, adică să asculte sfinte Spovezi, să asculte pe cei care sunt apăsați de păcate și de suferințe, să fie oameni primitori. Așa aș vrea să fiu și eu și vă cer să vă rugați pentru mine și pentru preoți, iar dvs. să fiți ceea ce vă cere Domnul prin prorocul Miheea: să fiți drepți, să iubiți caritatea și să fiți umili înaintea Domnului. Ca sfântul apostol Paul, în a doua scrisoare către corinteni, mă laud la vârsta de 73 ani de viață și de 50 ani de Preoție în slăbiciunile mele pentru că, atunci când sunt slab, sunt puternic, căci mă încred în Domnul!”
Îi urăm părintelui „La mulți ani!”, Domnul să vă răsplătească, sănătate să vă dea, iar măicuța preacurată să vă aibă-n paza sa! (Clementina Ciuraru pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 798, Ultimul acces: 2020-05-29 19:09:57

»  Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor la Mărgineni și la Lespezi (2017-06-13)

 Închide 

Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor la Mărgineni și la Lespezi

[2017-06-13]
Prima Împărtășanie
13.06.2017, Iași (Catholica) - Duminică, 11 iunie 2017, la ora 11, în biserica Sfânta Fecioară Maria, Regină, din Mărgineni, s-a celebrat Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor din această parohie. În cadrul Sfintei Liturghii celebrate de pr. vicar Sergiu-Doru Stoica și concelebrată de preoții asumpționiști Cătălin Florea și Ovidiu Robu, un număr de 18 de copii – 12 de băieți și 6 fete – au primit Sacramentul Euharistiei pentru prima oară în viața lor de creștini. După patru luni de pregătire catehetică pentru a înțelege și primi cu evlavie acest Sacrament, copiii s-au prezentat la examenul catehetic și s-au spovedit prima oară, în ziua precedentă.
Ei au participat activ la Liturghia lor specială, cântând și rugându-se, citind lecturile și oferind daruri la altar. Îndemnați de părintele vicar în cadrul predicii, cei mici au prins curaj atunci când au aprins lumânările împodobite cu flori și și-au mărturisit cu tărie credința în Domnul nostru Isus Cristos. În momentul împărtășirii cu Preasfânta Euharistie l-au primit pentru prima oară în viața lor pe Isus sub chipul pâinii, fiind în comuniune sacramentală cu părinții, nașii, rudele și comunitatea din Mărgineni. Cei mici au fost invitați, alături de părinți și rude, să guste câte o prăjitură și un suc și să primească un Rozariu, o amintire și o mică atenție.
Comunitatea din Lespezi s-a bucurat și ea, în duminica Preasfintei Treimi în ritul roman, 11 iunie 2017, de sărbătoarea a 42 de copii care în această zi l-au primit pentru prima dată pe Isus Cristos sub chipul pâinii și al vinului. Pășind timid la prima zi de pregătire, parcurgând drumul cunoașterii și învățând cele trebuincioase, alături de părintele vicar Roca Iulian
și tinerii animatori ai comunității, copiii au pășit treaptă cu treaptă, cu emoție și bucurie, pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și au făcut încă un pas în față spre a-l cunoaște mai bine pe Isus.
Pr. paroh Gheorghe Farcaș, în cuvântul de la predică, a dorit să sublinieze importanța acestei zile, prin înțelegerea și asimilarea gestului de jertfire și dăruire al lui Isus față de noi în Pâinea cea vie, Pâinea îngerilor, prin parcursul de cunoaștere interioară și pătrundere a apropierii de Isus de care au avut parte copiii comunității și prin Sacramentul intimității descoperirii sufletești în fața lui Isus, în Spovadă. La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a felicitat pe părinții copiilor și i-a îndemnat să se implice în continuare în viața sufletească a acestora și să fie aproape de ei în a le descoperi tainele vieții, în iubirea familială. O mulțumire particulară a fost adresată și tinerilor animatori ai comunității, care, sub frumoasa coordonare a părintelui vicar, au fost alături de copii în parcursul de pregătire.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1016, Ultimul acces: 2020-05-29 19:09:57


Nr. vizualizări:3016
Data ultimei vizualizări:2020-05-29 19:09:57
Data actualizare:2018-01-17 11:23:42
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Bogdan Apostoaia: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-06-20
Contor: 63

Vedere panoramică
Foto: Bogdan Apostoaia