Schineni :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Schineni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Schineni
Comună:Săucești
Județ:Bacău
Adresa:strada Mare nr. 218
Cod poștal:607543
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primariaSaucesti.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Bulai Valentin
Hram:Sf. Tereza a Pruncului Isus
Detalii:Prima biserică, de lemn, s-a ridicat în anul 1848. Actuala biserică, cu hramul “Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, s-a construit în anul 1927.
Alte informații:Filiale: Bogdan Vodă, Dumbrava, Săucești, Siretu
Știri despre biserică:

»  Administrarea Sfântului Sacrament al Mirului în Schineni (2019-07-31)

 Închide 

Administrarea Sfântului Sacrament al Mirului în Schineni

[2019-07-31]
Duminică, 28 iulie 2019, parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Schineni, Bacău, a fost în sărbătoare. Întreaga comunitate l-a așteptat pe Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, pentru a celebra Sacramentul Mirului și a-l invoca pe Duhul Sfânt care s-a coborât cu darurile sale asupra a 40 de copii și tineri din comunitatea din Schineni.

După câteva luni de pregătire intensă în care și-au reamintit și au aprofundat învățăturile de la Prima Sfântă Împărtășanie, după ce au meditat Sfânta Scriptură, după ore de adorație și rugăciune, după ce au meditat chiar și viețile sfinților, pentru a-și alege cel mai potrivit ocrotitor, a venit și momentul mult așteptat. Întreaga comunitate l-a întâmpinat pe PS Aurel Percă cu flori și cântece, precum și cu tradiționalul colac și sare. Bucuria de a-l primi în mijlocul comunității a fost mare, dar mai ales momentul administrării Sfântului Sacrament al Mirului sau Confirmațiunii.
Înainte de a primi pecetea Duhului Sfânt, copiii au prezentat foarte frumos ce înseamnă fiecare dar în parte. Astfel, ei nu numai că au arătat sârguința cu care s-au pregătit pentru aceasta profundă celebrare, dar mai ales au oferit exemple practice despre cum pot fi acestea aplicate zilnic în viața de creștin. Cu siguranță aceste cuvinte le vor rămâne în inimă și gând celor 40 de candidați, dar și tuturor persoanelor prezente la sfânta Liturghie, ajutându-ne să fim buni creștini.
După ce au arătat că sunt pregătiți pentru acest mare mister, a urmat impunerea mâinilor pentru invocarea darurilor Duhului Sfânt și ungerea cu Sfânta Crismă. Momentul a fost precedat de reînnoirea făgăduințelor făcute la Botez. Plini de emoție candidații la Sfântul Mir, însoțiți de nași, și-au plecat cu mare bucurie fruntea pentru a primi cu inimă deschisă cele șapte daruri ale Duhului Sfânt. Momentul a fost încununat mai apoi de primirea lui Isus sub chip de pâine și vin în Sacramentul Sfintei Euharistii.
Cuvintele de mulțumire de la finalul Sfintei Liturghii nu au fost de ajuns pentru a surprinde imensa bucurie și emoțiile resimțite de cei 40 de candidați, de părinții și nașii acestora, dar și de întreaga comunitate care a ales sa fie alături de ei în această frumoasă zi de duminică. Copiii au adus mulțumiri Preasfințitului Aurel Percă pentru prezența sa, părintelui decan Isidor Dâscă și celorlalți preoți care au fost alături de ei la această frumoasă celebrare, părintelui paroh și surorilor Congregației „Maria Magdalena Postel” care activează în comunitatea din Schineni pentru susținerea în timpul pregătirilor, dar și tuturor acelora care s-au implicat mai mult sau mai puțin pentru ca această sărbătoare să aibă loc într-un mod atât de minunat.
Mulțumim și preamărim pe Dumnezeu care ne-a dat harul să trăim această zi și care s-a coborât cu darurile Sale prin invocarea Episcopului nostru. Mulțumim și ne rugăm ca această zi să rămână cât mai mult timp în amintirea celor prezenți. Dumnezeu să ne ajute și să ne dea harurile sale pentru a mărturisi cu tărie învățătura creștină și a vorbi lumii despre imensa sa iubire. Amin! (Alexandra Mîndrilă pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 319, Ultimul acces: 2020-07-14 16:52:30


Nr. vizualizări:2758
Data ultimei vizualizări:2020-07-14 16:52:30
Data actualizare:2018-01-30 11:55:30
Data încărcării:2005-08-31 09:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:ercis.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2018-01-31
Contor: 15

Vedere de ansamblu
Foto: ercis.ro