Comanesti :: Biserica Nasterea Maicii Domnului Laloaia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Nașterea Maicii Domnului Lăloaia
Comănești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Comănești
Județ:Bacău
Adresa:strada Minerului nr. 13, Cartier Lăloaia
Cod poștal:605200
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaMoinesti.ro, www.epr.ro, www.primariaComanesti.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Lungu Georgel, Ungureanu Sorinel
Hram:Nașterea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Detalii:Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Laloaia al orașului Comănești, jud. Bacău a fost construită între anii 1908-1928 de către antreprenorii italieni Vicențium și Nardi, în timpul preotului Ghiță Hanganu și a primarului comunei Laloaia – Toma Lascăr (ctitori) . Mai înainte în satul Lăloaia a existat o altă biserică cu hramul „Sf. Nicolae”, care s-a dărâmat, pe locul ei construindu-se o troiță.
Biserica actuală este construită din piatră, în formă de cruce, a fost acoperită cu țiglă, actualmente având acoperiș din tablă de aluminiu. Este împodobită cu două turle de zid, turla de la intrare fiind folosită drept clopotniță. Biserica a fost construită din contribuția credincioșilor, în stil bizamtin și este pictată în ulei de pictorul C. Emil Ionescu din Bacău în anul 1928. Catapeteasma este din lemn de stejar sculptată cu ajur de Ioan Mancoș din Roman în anul 1927.
Icoanele de la catapeteasmă și anume: Icoanele Împărătești, Sfânta Treime, Cina cea de Taină și Maica Domnului au fost pictate la Chișinău de pictorul I. Passcov în 1927. Pictura murală a bisericii este în stare mediocră și nu are valoare artistică deosebită.
Biserica are tot mobilierul și obiectele necesare exercitării cultului divin.
Parohia Laloaia are un număr de 816 familii de creștini ortodocși, are cimitir propriu, un monument închinat eroilor neamului din primul și al doilea război mondial în curte și o casă praznicală construită în anii 1990-1991 care dispune de o sală de prăznuire, bucătărie cu toate dotările necesare și o sală de adunare a credincioșilor de la asociația Oastea Domnului.
Nr. vizualizări:5371
Data ultimei vizualizări:2023-01-26 11:44:24
Data ultimei actualizări:2017-11-16 09:52:03
Data încărcării pe sit:2006-06-07 06:23:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-07-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 264

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy