Linsesti :: Biserica Sf. Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Botezătorul
Linsești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Linsești
Comună:Oniceni
Județ:Neamț
Cod poștal:617283
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaRoman.ro, www.mmb.ro, www.comunaOniceni.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Dodiță Vasile
Hram:Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Biserica parohială din Linsăști, este construită sub dealul de răsărit în sec. XIX. Această biserică a fost adusă din satul Glodeni și reconstruită pe fundație de piatră-bulgăre, cu pereți pe tălpoaie și paiante cu vălătuci, dar din tradițiile locale nu se cunoaște meșterul. Are formă de cruce și pereții sunt din lemn și vălătuci, în interior văruităfără nici un fel de pictură, iar în exterior pereții sunt căptușiți cu scândură și acoperită cu șindrilă.
Catapeteasma este din 1848 dar nu prezintă importanță din punct de vedere istoric, stilul picturii icoanelor este cel neobizantin, bine înțeles nereușit, pictorul nu se cunoaște.
Privită din exterior, biserica are un aspect simplu, având o mică turlă de lemn unde au fost așezate clopotele de meșteri necunoscuți.
Fondurile necesare la construirea bisericii au fost adunate de la enoriașii satului și de la alți donatori din satele învecinate.
Scheletul catapetesmei este din lemn de tei și brad cu puține nuanțe de sculptură, bronzată și vopsită în ulei de culoare maron. Pe icoana hramului bisericii este însemnat anul 1848, dar nu se cunoaște de cine este făcută.
Nr. vizualizări:2288
Data ultimei vizualizări:2022-09-25 09:50:31
Data ultimei actualizări:2016-05-13 12:07:09
Data încărcării pe sit:2006-06-08 04:58:40
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0