Frumoasa :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Frumoasa
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Frumoasa (maghiara: Frumósza, Szépfalu)
Comună:Balcani
Județ:Bacău
Adresa:strada Principală nr. 760
Cod poștal:607031
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.parohiafrumoasa.ro
Adrese utile:www.ercis.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Farcaș Gheorghe, Ciubotaru Claudiu
Hram:Sf. Maria Magdalena
Detalii:Prima biserică s-a ridicat în anul 1840. În anul 1869 s-a ridicat o altă biserică de lemn, care a dăinuit până în 1960 când s-a construit actuala biserică, cu hramul “Sfânta Maria Magdalena”.
Alte informații:Filiale: Tazlău
Știri despre biserică:

»  Frumusețea tinereții la Ziua Tineretului de la Frumoasa (2017-05-09)

 Închide 

Frumusețea tinereții la Ziua Tineretului de la Frumoasa

[2017-05-09]
Ziua Tineretului la Frumoasa
09.05.2017, Iași (Catholica) - Sâmbătă, 6 mai, a fost o zi deosebită pentru locuitorii din Frumoasa, județul Bacău, găzduind peste 2500 de tineri din 98 de parohii romano-catolice ale Diecezei de Iași. Ziua Tineretului care s-a desfășurat la Frumoasa, numărând cea de-a XXV-a ediție, a stat sub tema propusă chiar de Papa Francisc în drumul spre Ziua Mondială a Tineretului din Panama 2019: „Lucruri mari mi-a făcut cel atotputernic” (Lc 1, 49).
Ziua Tineretului este așteptată an de an cu nerăbdare de tineri care sosesc la sărbătoare chiar de la primele ore ale dimineții. Sunt mereu întâmpinați de voluntari veseli și primitori. Ca în fiecare an, programul s-a deschis cu un timp de animare, de înviorare, de energizare a participanților care au străbătut drum lung până la Frumoasa. Rugăciunea de dimineață a deschis oficial sărbătoarea. Parohia gazdă, prin prezența părintelui paroh Bernadin Farțade și a părintelui vicar Claudiu Ciubotaru, a salutat tinerii sosiți atât de devreme și a urat tuturor un timp frumos și memorabil la Frumoasa.
După ce au cântat împreună imnul Zilei Tineretului de la Buruienești de anul trecut iar mai apoi imnul de la Frumoasa, tinerii prezenți au participat la un scurt moment de cateheză prezentat de părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului din Dieceza de Iași. El a subliniat două mari aspecte ale temei de anul acesta: descoperirea lucrurilor mărețe din viața fiecăruia și punerea lor în slujba celorlalți. I-a invitat pe tineri să se privească în ochi și să își împărtășească unul altuia minunile din viața lor pentru care sunt recunoscători lui Dumnezeu. Părintele Felix a făcut referire și la cuvintele Papei Francisc către tinerii prezenți la ZMT Cracovia, de a nu fi tineri-canapea ci a-și lua inima-n dinți și a porni în lume purtând mesajul lui Isus ca adevărați discipoli misionari.
A urmat Sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel și concelebrată de PS Aurel Percă și peste 100 de preoți din Dieceza de Iași. Între tineri s-au regăsit zeci de persoane consacrate și seminariști, care s-au bucurat alături de ei de frumusețea vârstei, a sărbătorii și a lui Dumnezeu în viața lor! La cuvântul de învățătură, PS Aurel a vorbit tinerilor despre curajul de a spune „Da!” planului lui Dumnezeu așa cum Fecioara Maria, la vârsta adolescenței, nu a dat înapoi în fața lucrării pe care Domnul avea să o împlinească prin ea. I-a invitat pe toți cei prezenți să se inspire din acest imn al Sfintei Fecioare, Magnificat, pentru a face din viața lor un imn de recunoștință pentru lucrurile mărețe pe care Dumnezeu le face și le va face în viața lor, pentru propria viață. „Dragi tineri, și voi, inspirați de gestul preacuratei Fecioare Maria, sunteți chemați să faceți lucruri minunate în viața voastră și să cântați, împreună cu Maria: da, Domnul a făcut într-adevăr lucruri minunate! […] Trebuie să ne schimbăm uneori inima pentru a face lucruri minunate, și să le punem întotdeauna pe seama harului lui Dumnezeu pentru că Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi. Tresăltați mereu de bucurie!”
Finalul Sfintei Liturghii a adus cel mai așteptat moment al zilei: anunțarea parohiei care va găzdui următoarea ediție a Zilei Tineretului. Mulțimea de tineri a fost imediat acoperită de bannere cu numele localităților de unde veneau și de zumzet și nerăbdare. PS Petru Gherghel a avut bucuria de a anunța locația următorului eveniment: a XXVI-a ediție a Zilei Tineretului va avea loc la Săbăoani, județul Neamț. În timpul procesiunii de încheiere a celebrării, PS Petru și PS Aurel au salutat cu entuziasm pe toți tinerii care au ales să petreacă acest timp însorit la Frumoasa, alături de mii de tineri ca ei, plini de viață și de frumos.
În a doua parte a sărbătorii, scena a vibrat de bună dispoziție, de dans și cântec. Zeci de tineri talentați au construit un spectacol minunat în cadrul Festivalului tinerilor. Au cântat, au dansat pe acorduri de muzică populară dar și în ritmuri moderne, s-au dovedit a fi actori desăvârșiți. Nici publicul nu a fost mai prejos, aplaudând plini de energie fiecare reprezentație. În cadrul festivalului au participat și în acest an PS Petru și PS Aurel, care au avut chiar și un moment muzical, cântând la chitară, la bas și din voce, câștigând mii de fani în rândul tinerilor, care s-au grăbit să facă selfie-uri cu artiștii proaspăt descoperiți la Frumoasa!
Toți cei prezenți la Frumoasa s-au bucurat de vreme bună, de o atmosferă incredibilă și de munca gospodinelor care au pregătit pentru oaspeți sărmăluțe și produse de panificație. După rugăciunea de încheiere, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru minunatul eveniment de la Frumoasa și pentru vremea însorită și numai bună de sărbătorit, participanții au pornit spre casă deja cu gândul la reîntâlnirea de anul viitor de la Săbăoani!

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2078, Ultimul acces: 2020-05-29 16:39:27


Nr. vizualizări:5294
Data ultimei vizualizări:2020-05-29 16:39:27
Data actualizare:2018-01-08 11:41:52
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2011-01-25)
Pacat ca o biserica asa frumoasa, construita cu sacrificii si multa sudoare, astazi este condusa de un paroh care in mare masura indeparteaza crestinii in loc sa-i atraga. As dori sa intru in contact cu parohul acestei biserici pe aceasta cale, ce trebuie sa fac?
Va multumesc ,
@live.it
Nr. Fotografii:7
Fotografi:Voluntar: 7

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-03-08
Aparat: Canon Canon EOS 650D
Contor: 77

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar

Data: 2019-04-08
Contor: 8

Vedere panoramică
Foto: Voluntar

Data: 2019-04-08
Contor: 3

Vedere panoramică
Foto: Voluntar

Data: 2019-04-08
Contor: 5

Turnul
Foto: Voluntar

Data: 2009-08-01
Aparat: CAMERA 5MP-9X9
Contor: 161

În fața bisericii
Foto: Voluntar

Data: 2012-02-15
Aparat: Canon Canon EOS 650D
Contor: 46

Grota Maicii Domnului
Foto: Voluntar

Data: 2012-02-15
Aparat: Canon Canon EOS 650D
Contor: 45

Statuie
Foto: Voluntar