Barticesti :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Barticești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Barticești
Comună:Botești
Județ:Neamț
Cod poștal:617091
Telefon :0233... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @gmail.com @gmail.com @yahoo.comm
Adrese utile:www.ERCIS.ro, www.comunaBotesti.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Moraru Alois, Bejenaru Ovidiu-Gabriel, Pal Mihai
Hram:Sf. Iosif Muncitorul
Detalii:Prima biserică s-a construit din lemn în anul 1832. În anul 1893 s-a ridicat actuala biserică, modificată și ea de mai multe ori în timp, fiind extinsă în anii 1969-1970, având hramul “Sfântul Iosif Muncitorul”.
Alte informații:Filiale: Botești, Gherăeștii Noi
Știri despre biserică:

»  Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus la Barticești (2019-02-15)

 Închide 

Comemorarea Fericitei Maica Speranța a lui Isus la Barticești

[2019-02-15]
În ziua de vineri, 8 februarie 2019, în parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Barticești, a avut loc celebrarea unei Sfinte Liturghii solemne în memoria fericitei Maica Speranța, mesagera Iubirii Milostive. A fost un motiv și o zi de sărbătoare și o zi memorabilă în care i-am adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul acordat Bisericii sale prin persoana fondatoarei noastre.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași. Împreună cu parohul locului, pr. decan Alois Moraru, au concelebrat optsprezece preoți din diferite parohii. Celebrarea a fost animată de corul comunității dirijat de către dascăl Petrică. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, pr. Fernando Manni a prezentat importanța zilei de 8 februarie ca zi de comemorare a fericitei Speranța a lui Isus, zi aleasă de Biserică. Aceasta este ziua în care cinstitorii fericitei Maica Speranța o pot invoca cu încredere ca mijlocitoare pentru dobândirea de haruri de la bunul Dumnezeu pentru viața de zi cu zi.
Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. paroh Alois Moraru, care a evidențiat câteva aspecte din viața Fericitei Maica Speranța, printre care faptul că au trecut 36 de ani de la trecere sa la Domnul și acest lucru demonstrează că este o fericita contemporană cu noi, este actuală. Prin urmare, exemplul său de sfințenie este cunoscut de noi toți și ușor de urmat. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul a dat binecuvântarea cu relicva fericitei Maica Speranța, după care întreaga comunitate a cinstit-o sărutând-o. După frumoasa și înălțătoare celebrare a Sfintei Liturghii a urmat o agapă fraternă în casa surorilor și în oratoriul parohial.
Mulțumim lui Dumnezeu pentru harurile și binecuvântările ce le-am primit din marea sa bunătate. Mulțumim tuturor celor care au luat parte la această Sfântă Liturghie de comemorare a fericitei Maica Speranța, mesagera Iubirii Milostive. (Slujitoarele, fiii și laicii Familiei Iubirii Milostive pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1941, Ultimul acces: 2020-09-30 06:03:59

»  Zile de reculegere pentru tineri la Barticești (2019-01-15)

 Închide 

Zile de reculegere pentru tineri la Barticești

[2019-01-15]
În perioada 3-5 ianuarie 2019, aproximativ 30 de tineri din diferite parohii – Barticești, Traian, Vânători, Schineni, Sagna, Bălușești, Roman, Ciucani și Fundul Răcăciuni – au participat la zilele de reculegere ce au avut loc la Casa „Maica Speranța” din Barticești. Ei au fost însoțiți și ajutați de pr. Fernando Manni, pr. Iosif Ghența, sr. Cecilia Radavoi, sr. Alina Balint și sr. Emerențiana Caponi.

Zilele de reculegere au avut ca temă principal㠄Familia din Nazaret” aceasta a fost împărțită în patru cateheze ținute atât de pr. Fernando și pr. Iosif cât și de pr. Felicin Tiba. Aceste zile de har s-au deschis cu prezentarea tinerilor și introducerea în tema fixată urmate de prânz și diferite servicii. După prima cateheză a fost împărtășirea în grup și Sfânta Liturghie în biserica parohială. Sera am avut ocazia să ascultăm mărturia a doi soți care sunt împreuna de 40 de ani. Din mărturia lor am înțeles că rugăciunea, a pune totul în mâinile lui Dumnezeu, a cere iertare, a mulțumi, a se asculta și înțelege unul pe altul… a fost „scânteia” ce le-a dat curajul de a merge înainte. Am putut asculta și mărturia unei tinere participantă la exerciții care a împărtășit cu noi o parte din istoria familiei ei și cum l-a descoperit și întâlnit pe Dumnezeu în viața ei.
A doua zi am început-o cu Sfânta Liturghie celebrată în capela Centrului Medical din Barticești. Prima parte a zilei s-a desfășurat la Barticești, cu catehezele și meditația personală urmată de împărtășirea în grup, iar a doua parte am petrecut-o la un centru de copii din Roman. A fost o experiență care va rămâne întipărită în inimile tuturor pentru că am reușit să aducem puțină bucurie în inimile acelor copii, doar prin simpla noastră prezență. Suntem mulțumiți că am putut face acest mic gest, și că astfel am învățat să fim mai recunoscători lui Dumnezeu pentru darurile primite mai ales pentru familiile noastre. Seara s-a încheiat cu o oră de adorație în fața Preasfântului Sacrament, unde am simțit în mod deosebit prezența lui Isus, lăsându-l să vorbească inimilor noastre și fiecare dintre noi a fost invitat să mediteze la câte o caracteristică a familiei (bunătatea, generozitatea, dragostea…).
Lăudându-l pe Domnul cu rugăciunea Laudelor, am început a treia zi urmată de o meditație ținută de pr. Felician Tiba, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Familiei, care a încercat să ne explice rolul pe care îl are familia în viața fiecărei persoane indiferent de vârstă, de probleme, situații… plecând de la experiențe concrete întâlnite în misiunea sa cu familiile. Aceste zile de har sau încheiat cu Sfânta Liturghie în capela surorilor, moment ce reprezintă cel mai frumos act de mulțumire.
Zilele petrecute la Casa „Maica Speranța” reprezintă o experiență în cadrul căreia am învățat lucruri valoroase. Cu ajutorul momentelor de meditație am reflectat mai mult la propria viață și astfel am ajuns să ne descoperim pe noi înșine. La momentul de împărtășire, chiar dacă la început mulți dintre noi au ezitat să vorbească, au fost încurajați să se deschidă, și astfel și-au învins teama și rușinea de a vorbi în fața celorlalți. Cel mai potrivit cuvânt care ar putea descrie această experiență ar fi „formatoare”, deoarece a contribuit la dezvoltarea umană și spirituală a fiecăruia. Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor care au contribuit la buna reușită a acestor zile! (Familia Iubirii Milostiv și tinerii participanți la zilele de reculegere, pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2210, Ultimul acces: 2020-09-30 06:03:59

»  Administrarea Mirului în parohia „Sf. Iosif Muncitorul” din Barticești (2018-08-16)

 Închide 

Administrarea Mirului în parohia „Sf. Iosif Muncitorul” din Barticești

[2018-08-16]
Administrarea Mirului
Ziua de sâmbătă, 11 august 2018, a adus un prilej de bucurie pentru întreaga comunitate din Barticești, care a îmbrăcat straie de sărbătoare cu ocazia administrării Sacramentului Sfântului Mir celor 85 de copii, adolescenți, tineri și adulți. După șapte luni de pregătire, cateheze, examene, ore de meditație și rugăciune, în care am dat dovadă că suntem pregătiți din punct de vedere spiritual pentru primirea acestui sacrament al maturității creștine, momentul mult așteptat a devenit, în sfârșit, realitate.

Cu sufletul încărcat de emoție și cu un dor de negrăit, comunitatea din Barticești l-a așteptat pe Episcopul lor, Preasfințitul Petru Gherghel, să revină în comunitatea unde și-a început activitatea de preot. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfinția Sa, alături de el fiind peste 20 de preoți concelebranți. În cadrul cuvântului de învățătură, păstorul Diecezei a subliniat importanța prezenței lui Dumnezeu în viața fiecărui creștin. Așa cum florile au nevoie de soare și de apă pentru a crește și a da roade la timpul potrivit, la fel și noi, creștinii, avem nevoie de Dumnezeu, „soarele credinței noastre”. Sacramentul Mirului are menirea să ne întărească, să ne confirme în iubirea lui Dumnezeu și să ne facă să producem roade, adică să fim apostoli și adevărați vestitori ai Cuvântului lui Dumnezeu.
După predică, candidații, însoțiți de nașii lor, s-au prezentat rând pe rând în fața Episcopului și, cu sufletul plin de emoție, au primit binecuvântarea și ungerea cu Sfânta Crismă, spunând „da” în mod oficial prin angajamentul pe care l-au luat de a mărturisi cu tărie și până la moarte credința creștină. A fost o Liturghie deosebită la care s-a implicat în mod activ întreaga comunitate. Așadar, mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și ne-au ajutat să înțelegem mai bine angajarea noastră în slujba de apostolat. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a umplut de Duhul său Sfânt și că ne-a dat vreme bună pentru a putea celebra Liturghia afară. Mulțumim tuturor celor care s-au ocupat de pregătirea acestei Sfinte Liturghii, în special de programul de cântece, ornamente, confecționarea copertinei, amenajarea spațiului etc. Duhul Sfânt să ne lumineze mintea, să ne întărească voința pentru a da mărturie despre credința noastră și să ne unească tot mai strâns de Dumnezeu. (Marta Balint pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2326, Ultimul acces: 2020-09-30 06:03:59

»  Comemorarea Fericitei Maici Speranța la Barticești (2017-02-13)

 Închide 

Comemorarea Fericitei Maici Speranța la Barticești

[2017-02-13]
Fer. Maica Speranța comemorată la Barticești
13.02.2017, Iași (Catholica) - În ziua de miercuri, 8 februarie 2017, în parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Barticești, a avut loc celebrarea unei Sfinte Liturghii solemne în memoria fericitei Maica Speranța a lui Isus, mesagera Iubirii Milostive. A fost un motiv de sărbătoare și o zi memorabilă în care i-am adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darul acordat Bisericii sale prin persoana fondatoarei noastre. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași. Împreună cu parohul locului, pr. decan Alois Moraru, au concelebrat nouăsprezece preoți din diferite parohii. Celebrarea a fost animată de corul comunității pregătit și dirijat de către dascălul Petrică Balint.
Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Iosif Dorcu, responsabilul diecezan pentru Radio Maria, care a vorbit despre Collevalenza, ținta a zeci de mii de pelerini, precum și despre fericita Maica Speranța, protagonista insistentă a difuzării evlaviei către Iubirea Milostivă. Sfinția Sa a evidențiat câteva calități și caracteristici ale ei, comparând-o cu alte personalități ale Bisericii din secolele trecute, cum ar fi: Sfânta Tereza de Avila, numită și Tereza cea Mare, reformatoarea și fondatoarea a Ordinului Carmelitan; Ecaterina de Siena, patroana Europei, sfătuitoarea înțeleaptă a multor mari personalități. Sfânta Faustina Kowalska împreuna cu Maica Speranța aduc în secolul al XX-lea, în prim plan, una din realitățile pe care noi aproape le uitasem din prea mult rigorism și legalism, adică milostivirea lui Dumnezeu. Și iată că aceste două personalități l-au inspirat și pe Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care a instituit Duminica Divinii Îndurări.
Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a dorit să evidențieze că misiunea Bisericii este mai ales aceea de a-i oferi omului remediul pentru neliniștea și tristețea sa, ea devenind mijlocitoarea îndurării, profesând-o, proclamând-o și practicând-o printr-o convertire personală, sacramente, iertare și iubire. Grija Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea este aceea de a-i chema pe oameni la adevărul îndurării, la iubirea omului față de om; milostivirea este răspunsul mereu actual și necesar la nevoile cele mai profunde și stringente ale lumii zilelor noastre. Sanctuarul de la Collevalenza este principalul punct de referință care are menirea de a anunța lumii iubirea și milostivirea lui Dumnezeu. Așa cum știm, în apropierea multor sanctuare se găsește un izvor de apă. Collevalenza este numită de mulți „micul Lourdes al Italiei”, deoarece acolo, lângă sanctuar se află o fântână adâncă de 122 de metri care, după spusele Maicii Speranța, a fost voită de însuși Isus și a cărei apă este și va fi „folositoare atât pentru trup, cât și pentru suflet”. Mii de pelerini se îndreaptă spre Collevalenza cu credință și încredere pentru a-și vindeca sufletul prin harul Spovezii și apoi pentru însănătoșirea trupului.
Apoi părintele predicator a continuat să vorbească despre Maica Speranța, spunând că prin zâmbetul și prin teologia ei, prin gândirea, caritatea și maternitatea ei vine și vorbește deschis despre milostivire. De fapt, noi nu putem gândi creștinismul și mântuirea fără milostivire, mântuirea noastră nefiind altceva decât rodul milostivirii; Maica Speranța este o mamă pentru cei săraci și bolnavi, lucru evidențiat prin motoul său „Totul din iubire”, și apoi mamă pentru fiicele și fiii celor două congregații pe care le-a fondat. Testamentul său spiritual este o moștenire lăsată fiilor și fiicelor sale și constă în principal în trăirea darului celor trei virtuți teologale: o credință vie care este fundamentul vieții creștine, o speranță puternică ce ne dă curaj pe drumul vieții și o dragoste arzătoare și milostivă ce ne face asemănători cu Cristos.
După predică a urmat momentul reînnoirii adeziunii din partea membrilor Laicilor Iubirii Milostive. Acest gest a exprimat angajarea lor de a se dărui slujirii lui Dumnezeu și Bisericii în conformitate cu carisma și spiritualitatea Familiei Călugărești a Iubirii Milostive. După Sfânta Liturghie, pentru a continua frumoasa sărbătoare, a urmat o agapă fraternă; Preasfințitul și preoții au luat prânzul în casa surorilor, Laicii Iubirii Milostive în oratoriul parohial, iar copii și credincioșii au primit dulciuri și diferite iconițe. Mulțumim părintelui paroh, Alois Moraru, și părintelui vicar, Ovidiu Bejenaru, pentru frumoasa colaborare și atenția pe care ne-o acordă mereu cu multă delicatețe și dragoste.
Mulțumim și celor de la Radio Maria, pentru că au făcut posibil să ajungă în casele multor oameni această transmisie în direct de la sfânta Liturghie, care dă posibilitatea să cunoască multe personalități din cadrul Bisericii, printre care se află și fericita Maica Speranța. (material semnat de Slujitoarele, Fiii și Laicii Familiei Iubirii Milostive, pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3393, Ultimul acces: 2020-09-30 06:03:59

»  Întâlnire a o sută de persoane consacrate la Barticești (2017-02-06)

 Închide 

Întâlnire a o sută de persoane consacrate la Barticești

[2017-02-06]
Ziua Vieții Consacrate la Barticești
06.02.2017, Roman (Catholica) - În ziua de duminică, 5 februarie 2017, circa o sută de persoane consacrate din zona Roman s-au întâlnit la Barticești, în casa surorilor „Fiicele Iubirii Milostive”, pentru a sărbători ziua dedicată lor la nivel mondial. Cele trei momente principale care au structurat întâlnirea au fost următoarele: 1) Conferința ținută de pr. Fernando Manni, din Congregația „Fiii Iubirii Milostive”; 2) Sfânta Liturghie celebrată împreună cu poporul în parohia „Sfântul Iosif Muncitorul”; 3) Adorația euharistică în aceeași parohie.
Pe lângă aceste trei momente principale amintim și prânzul, pregătit cu iubire de surorile gazdă. Cele dou㠄procesiuni” dus-întors între casa surorilor și parohie (circa doi kilometri și jumătate de fiecare dată, dimineață pentru Sfânta Liturghie, după amiază pentru Adorația Euharistică) au ajutat la deschiderea apetitului pentru prânz, respectiv a gustului pentru rugăciune. În parohie și în biserică am fost primiți cu căldură de părintele paroh-decan, Alois Moraru, precum și de părintele vicar, Ovidiu-Gabriel Bejenaru.
1) Conferința despre viața consacrată, ținută de pr. Fernando Manni a fost structurată în trei părți, în care au fost amintite o serie de documente ale Bisericii referitoare la viața consacrată. Prima parte a fost intitulat㠄Frumusețea consacrării noastre”, inspirată dintr-un discurs al Papei Francisc cu ocazia anului dedicat vieții consacrate, din 2015. A doua parte a fost intitulat㠄Dăruirea de sine” și a fost inspirată din Bula de convocare a Jubileului Milostivirii, intitulată Misericordiae Vultus, la nr. 14. A treia parte a fost inspirată din documentul promulgat la încheierea Jubileului Milostivirii, intitulat Misericordia et Misera, subliniind ideea c㠄Anul milostivirii se încheie, se închide și poarta sfântă, dar poarta inimii noastre trebuie să rămână larg deschisă”.
Pr. Fernando a voit să evidențieze că, pentru Dumnezeu, noi nu suntem numere, ci suntem persoane, bărbați și femei dăruiți slujirii lui Dumnezeu și Bisericii. Iubirea noastră provine din conștiința că suntem iubiți, de aceea nu putem fi triști, căci „o urmare tristă a lui Cristos înseamnă o tristă urmare”. Chemarea noastră se bazează pe faptul că Isus ne-a privit în ochi pe fiecare și ne-a spus: „tu ești important pentru mine, contez pe tine”. Prin urmare, „unde sunt călugării este bucurie”, iar această bucurie trebuie transmisă celor din jur. O inimă înflăcărată de iubirea lui Isus încălzește inimile celor pe care îi întâlnește.
2) Sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Leon Budău, OFMCap, la care au concelebrat doisprezece preoți din diferite Ordine și Congregații, împreună cu parohul locului, fiind animată de corul comunității. Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Marius-Petru Bîlha, OFMConv, în timpul căruia a subliniat două idei principale, cu plecare de la Evanghelia zilei: „voi sunteți sarea pământului… voi sunteți lumina lumii” (Mt 5,13-14). Sarea nu este un element strict necesar, dat fiind faptul că cei la regim nu o folosesc – așa cum amintea predicatorul – dar ea face ca mâncarea să fie gustoasă. Toți creștinii, printre care persoanele consacrate ocupă un loc aparte, „sunt sarea pământului”, acest dat de fapt este evidențiat de folosirea indicativului, care descrie o stare anume. Deci nu este vorba despre un imperativ, ci despre o împărtășire a darului lui Cristos, Cel care nu doar a dat gust omenirii, ci a schimbat-o ontologic, prin urmare, i-a schimbat și înfățișarea. De asemenea lumina lui Cristos „este” prezentă în identitatea creștinilor, deoarece primită la botez. Persoanele consacrate strălucesc de o lumină specială, ce transpare din dăruirea lor totală în urmarea lui Cristos, însă toți creștinii reflectă lumina ce strălucește din altarul crucii și luminează pe tot omul ce zace în întuneric și în umbra morții. La sfârșitul Sfintei Liturghii, persoanele consacrate au reînnoit dăruirea lor, citind o formulă de consacrare pregătită de animatori.
3) Adorația Euharistică a fost animată de cei doi responsabili ai vieții consacrate din zona Roman, sr. Maria Dâscă, de la Surorile Franciscane Misionare de Assisi, și pr. Claudiu Eva SVD, care au împărțit foi din care au citit mai mulți frați și surori, printre care și pr. decan Alois Moraru. Menționăm că și la acest eveniment au participat credincioși din comunitatea din Barticești, iar imediat după terminarea adorației, pr. vicar Ovidiu-Gabriel Bejenaru a început coronița milostivirii, ca novenă de pregătire pentru sărbătoarea Fericitei Maici Speranța, fondatoarea Fiicelor și a Fiilor Milostivirii, la care au participat și persoanele consacrate prezente.
Întâlnirea s-a încheiat cu salutări călduroase și luări de rămas bun în curtea bisericii, unde frații și surorile s-au mai întreținut câteva momente, iar credincioșii care ieșeau din biserică șopteau cuvintele lui Isus: „sunt asemenea îngerilor” (Lc 20,36). (fr. Mihai Afrențoae pentru OFMConv.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3259, Ultimul acces: 2020-09-30 06:03:59


Nr. vizualizări:9333
Data ultimei vizualizări:2020-09-30 06:03:59
Data actualizare:2016-04-14 12:11:46
Data încărcării:2005-08-31 09:26:50
Nr. Mesaje:2
Ciao:
(2009-02-23)
Ciao Padre! Le scrivo ora perché durante il giorno non mi è possibile. stò facendo la licenza in cristologia. buona notte!
@gmail.com
Mesaj:
(2009-02-05)
Parinte sunt Augustin Antal.
Finalmente ti ho trovato. Ti manderò più in la il mio indirizzo. Vi aspetto al Lavinio. Benedicimi!
Cu bine.ciao!
Nr. Fotografii:3
Fotografi:Voluntar: 3

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-07-14
Aparat: Samsung Techwin <KENOX S730 / Samsung S730>
Contor: 272

Activități cu copii
Foto: Voluntar

Data: 2007-07-14
Aparat: Samsung Techwin <KENOX S730 / Samsung S730>
Contor: 212

Activități cu copii
Foto: Voluntar

Data: 2007-07-14
Aparat: Samsung Techwin <KENOX S730 / Samsung S730>
Contor: 244

Activități cu copii
Foto: Voluntar