Maineasca :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Măineasca
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Măineasca
Comună:Petrăchioaia
Județ:București și Ilfov
Adresa:șoseaua Sinești nr. 7
Cod poștal:077156
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:maineasca.protoieriailfovnord.ro
Adrese utile:www.protoieriailfovnord.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Doroșencu Ioan
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Această Sfântă Biserică a fost ridicată în anul 1766 de către Logofătul Nicolae Măinescu și soția sa Stana, cel de la care a luat numele și satul cu moșia Măineasca.
Odată cu trecerea vremii biserica s-a deteriorat, iar în anul 1851 a fost refăcută de către Serdarul Mihail Califarov fiu al răposaților Ioan Califarov și Elena de treaptă neguțătorească, veniți de peste dunăre, din Turcia, de la orașul „Gabrova”.
Pisania Bisericii Măineasca este cea care ne redă aceste informații prin intermediul următorului text scris cu litere chirilice: „Această Sfântă Biserică, cu hramul Sf. Ierarh Nicolae, s-au zidit din nou la leatul 1766, iunie 21 de răposații stăpâni ai acestei moșii ce poartă numele Măineasca, Logofătul Nicolae Măinescu cu soția sa Stana. Iar acum s-a prefăcut din nou, toate afară de zidărie de stăpânul ei Sărdarul Mihail Califarov, fiu al răposaților Ioan Califarov și Elena de treaptă neguțătorească veniți în Principatul acesta de peste Dunăre din Turchia de la orașul Gabrova 1851”.
Cod Monument:IF-II-m-B-15295
Nr. vizualizări:4748
Data ultimei vizualizări:2021-09-27 19:13:40
Data ultimei actualizări:2018-05-17 10:06:40
Data încărcării pe sit:2006-06-09 13:35:48
Nr. Mesaje:2
Amintiri:
(2009-07-08)
Esti biserica unde mama a fost mireasa, unde eu am fost botezata, locul unde de mica am invatat cine e D-zeu... unde bunica ma invata Biblia... acelasi Lacas Sfant unde am varsat multe lacrimi la slujbele de inmormantare a celor dragi... si locul unde au ars multe lumanari si am petrecut multe ore din viata... vad mereu biserica asa cum vad si cimitirul... avand casa vis-a-vis... Este superba dupa renovare... dar si-a pastrat aceeasi incarcatura spirituala... iar primele emotii in acea biserica le-am simtit acum 18 ani cand Parintele Adrian m-a botezat!
@yahoo.com
Amintiri:
(2009-07-08)
Biserica copilariei mele... locul care il vizitez mereu in amintirea bunicilor, unchiului, prietenilor si vecinilor care se odihnesc alaturi!
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-08-21
Aparat: Canon Canon PowerShot A550
Contor: 53

Vedere din lateral
Foto: Voluntar