Medias :: Biserica Buna Vestire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Buna Vestire
Mediaș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Mediaș
Județ:Sibiu
Adresa:strada Eforie nr. 12, cartier Gura Câmpului
Cod poștal:551000
Telefon :0269... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile: @yahoo.com , www.mitropolia-ardealului.ro, www.primariaMedias.ro, www.cjSibiu.ro, www.prefecturaSibiu.ro
Preot:Grigore Doru Gâdea
Hram:Buna Vestire
Știri despre biserică:

»  Slujire arhierească în Protopopiatul Mediaș (2010-11-30)

 Închide 

Slujire arhierească în Protopopiatul Mediaș

[2010-11-30]
La Biserica cu hramul "Buna Vestire" din cartierul Gura Câmpului, municipiul Mediaș, județul Sibiu, Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat duminică, 28 noiembrie, Sfânta Liturghie alături de pr. lect. dr. Iosu Mihai Constantin, pr. Doru Grigore Gâdea, protopop de Mediaș, și diaconii Vasile Avram și Mihai Susan, după cum ne informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.
Credincioșii prezenți, pe lângă bucuria de a avea în mijlocul lor pe Preasfinția Sa, au putut asista și la hirotonia întru preot misionar a tânărului teolog Nicolae Fetean, fiu al Parohiei "Buna Vestire". Un frumos cuvânt de învățătură despre Taina Preoției a rostit pr. lect. dr. Mihai Constantin Iosu, iar la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Andrei Făgărășanul a tâlcuit pentru credincioși pericopa evanghelică a Duminicii, transmițând totodată îndemnuri și povețe pentru noul hirotonit. Astfel, în cuvântul de învățătură la Evanghelia din Duminica a XXX-a după Rusalii, a Dregătorului bogat - păzirea poruncilor, PS Andrei Făgărășanul a remarcat că nici unul dintre Evangheliști nu îl amintește pe acesta cu numele. "Doar atât menționează Evangheliștii, că este un tânăr preocupat cu cele ale mântuirii". Acest tânăr l-a întrebat pe Mântuitor "ce bine să fac ca să moștenesc Împărăția Cerului?", a spus PS Andrei Făgărășanul, care se întreabă câți dintre cei de azi, mai ales tinerii, mai sunt preocupați de mântuire asemenea acelui tânăr amintit în Evanghelie. Mântuitorul îi răspunde tânărului bogat să țină poruncile pentru a se mântui, iar acesta a mărturisit că le respectă. "Atunci, Fiul lui Dumnezeu își arată dumnezeirea: "Chiar dacă le-ai păzit pe toate, un singur lucru îți trebuiește: vinde averile tale și vei avea comoară în ceruri"", a spus PS Andrei Făgărășanul, care a arătat că nu averea stă în calea mântuirii, "ci mintea noastră lipită la ea. Dumnezeu, din ceea ce ne-a dat, ne-a dat și înțelepciune, ca să dăm și aproapelui, celui lipsit, necăjit".
Apoi, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să se spovedească cât mai des, acum, în Postul Crăciunului, amintindu-le că nu preotului se mărturisesc, ci lui Dumnezeu, care iartă păcatele.
În încheiere, pr. protopop Grigore Doru Gâdea, ca și preot duhovnic și paroh, l-a prezentat pe tânărul preot misionar Nicolae Fetean, împărtășindu-i câteva sfaturi la acest început de drum pastoral.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3194, Ultimul acces: 2020-09-29 04:02:10


Nr. vizualizări:3037
Data ultimei vizualizări:2020-09-29 04:02:10
Data actualizare:2015-10-07 12:24:46
Data încărcării:2006-06-13 05:16:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Nelu_Pozaru: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-11-27
Contor: 147

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru