Micsunesti :: Biserica Vovidenia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Vovidenia
Micșunești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Micșunești
Comună:Făurei
Județ:Neamț
Cod poștal:617198
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaRoman.ro, www.mmb.ro, www.comunaFaurei.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Turcu Vasile
Hram:Intrarea în Biserică a Maicii Domnului
Detalii:Biserica a fost făcută din bârne de stejar, pe temelie de piatră în timpul războiului de la Poarta albă 1477-1482 și a fost făcută de unul din vitejii lui Ștefan Cel Mare. A fost sfințită în anul 1482 de Episcopul Macarie de la Roman.
Pictorul, a fost Arsenie de la Mănăstirea Neamț. Dar în anul 1880, a ars complet, rămânând doar temelia.
Localnicii au făcut mai multe intervenții și au căpătat aprobarea de a aduce în satul lor, biserica din lemn, din satul Bălțătești, căci acolo se construise altă biserică din zid.
Biserica veche avea hramul ”Intrarea în Biserică”, iar cea adusă de la Bălțătești, avea hramul “Sf. Voevozi”. La sfințire, a rămas vechiul hram, care este și astăzi. Biserica de la Bălțătești a fost adusă cu carele, de către un bun credincios, cu cheltuiala sa, anume Ionică Grigorcea, care mai târziu se călugărește la Mănăstirea Bistrița.
Actuala biserică este din lemn și căptușită cu scânduri în interior și exterior. Acoperișul este din tablă vopsită roșu și are un aspect simplu. Are o turlă nu prea înaltă, care servește și de clopotniță, cu un clopot mic.
În anul 1961, a fost curățată în interior și vopsită, deoarece prezenta un aspect neîngrijit. Pentru aceasta s-a cheltuit suma de 7000 lei, sumă ce a fost strânsă de la enoriași în care s-a inclus și 2000 lei donație din partea Sf. Episcopii a Romanului și Hușilor.
Nr. vizualizări:1953
Data ultimei vizualizări:2021-04-11 06:48:24
Data ultimei actualizări:2016-05-17 11:37:36
Data încărcării pe sit:2006-06-13 06:59:51
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0