Milosesti :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Miloșești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Miloșești
Comună:Miloșești
Județ:Ialomița
Adresa:strada Bisericii nr. 1
Cod poștal:927170
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.milosesti.ro, www.cicnet.ro, il.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Ion Sturzoiu
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Biserica a fost ridicată în 1871 de către boierul Constantin Hiotu la rugămintea țăranilor, care s-au obligat să muncească pe moșia lui, până la acoperirea cheltuielilor ocazionate de construirea locașului, cu meșteri necunoscuți.
Primul slujitor a fost preotul Călin, urmat de preotul Gheorghe Stoenescu până în 1931. Din acest an până în martie 1981 a slujit preotul Radu Constantinescu, când s-a retras, iar de atunci slujește preotul Ion Sturzoiu, fiu al satului.
Pisania: ”ACEASTĂ SFANTA BISERICĂ CU HRAMUL ADORMIREA MAICII DOMNUNULUI DIN COMUNA MILOȘEȘTI JUDEȚUL IALOMIȚA A FOST ZIDITĂ ÎN ANUL 1871 DE BOIERUL CONSTANTIN HIOTU, LA RUGĂMINTEA SĂTENILOR.
ÎNTRE ANII 1963 – 1965 PICTURA A FOST RESTAURATĂ.
ÎN ANUL 1985 PRIN SARGUINȚA PREOTULUI STURZOIU ION BISERICA A FOST REPICTATĂ ÎN TEHNICA FRESCO DE PICTORUL ROȘCA DENISU PETRE DIN LOCALITATEA HĂRȘOVA.
ÎN ANUL 2008 PRIN STRĂDANIA ENORIAȘILOR ȘI A CONSILILUI PAROHIAL BISERICA A FOST REPICTATĂ ÎN TEHNICA IN-SECO DE PICTORUL CRISTIAN IONEL AJUTAT DE SOȚIA SA MARIANA DIN LOCALITATEA OGRADA JUDEȚUL IALOMIȚA, ÎN TIMPUL HARHIPASTORIEI PREAFERICITULUI DANIEL PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, LA ÎNDEMNUL PREASFINȚITULUI DAMASCHIN CORAVU, EPISCOP AL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR, PROTOIEREU FIIND PC. PREOT DRĂGHICI DUMITRU, IAR PAROH P. C. PREOT STURZOIU ION.
POMENEȘTE DOAMNE PE TOȚI CARE S-AU OSTENIT PENTRU ÎMPODOBIREA ACESTUI SFÂNT LOCAȘ, PĂZESTE-I ȘI OCROTEȘTE-I ACUM ȘI PURUREA ȘI ÎN VECII VECILOR. AMIN ! ”
Nr. vizualizări:4276
Data ultimei vizualizări:2024-07-12 11:55:01
Data ultimei actualizări:2006-06-14 05:26:03
Data încărcării pe sit:2006-06-14 05:26:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0