Mislea :: Biserica Sf. Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Gheorghe
Mislea
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Mislea
Comună:Scorțeni
Județ:Prahova
Cod poștal:107528
Telefon :0244... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriacampina.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, primariascorteniph.ro, www.cjPH.ro, ph.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Marin Marius Marian
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Detalii:Construită în jur de 1887.
Biserica a fost sfințită în anul 1897 pe 6 iulie de către Arhiereul Pimen Georgescu, originar din Provița de Sus, județul Prahova, în zilele mitropolitului Ghenadie, Primat al României, purtând hramul ”Sfântul Gheorghe”. Catapeteasma bisericii este din lemn, cu icoane tradiționale, iar arhitectura, în formă de navă cu două turle.
În anul 1930 biserica a fost renovată în interior; pereții fiind crăpați au fost tencuiți și pictați de către R. Vintilescu din Ploiești. Fondurile necesare au fost adunate de la enoriași și o parte donate de către Primăria satului. Sfințirea s-a făcut în anul 1930 de către Preasfințitul Arhiereu I. Simedrea, protopop fiind Vasile Opriș, în zilele păstoriei Patriarhului Miron Cristea.
Acoperișul fiind deteriorat, în anul 1935, prin strădania preotului Alexandru Popescu a fost refăcut și învelit cu tablă. În urma cutremurului din 1940, biserica a fost grav avariată și prin strădania aceluiași preot, biserica a fost reparată complet, cu excepția picturii, din lipsă de fonduri. Icoana de hram Sf. Gheorghe
Seismul din martie 1977 a avariat grav biserica; era perioada când bisericile nu puteau conta pe un sprijin material din partea statului, ba dimpotrivă, în asemenea situații era motiv potrivit pentru stat să demoleze construcțiile sfinte. Enoriașii din sat și credincioșii din satele vecine nu s-au lăsat învinși de greutățile vremii și însuflețiți de harnicul și curajosul preot, vrednic de pomenire, din vremea respectivă, Trandafir Dumitrescu, în câțiva ani întreaga biserică a fost aproape complet refăcută și parțial repictată. Preotul Trandafir și-a permis ca odată cu repictarea bisericii sa fie descoperite și repictate în culori vii portretele regelui Carol al II-lea și al patriarhului Miron Cristea, care până atunci erau acoperite cu două cartoane mari. Aceste portrete sunt situate pe peretele dinspre apus al pronaosului, iar în pridvorul bisericii, pe partea dreaptă, este pictat portretul preotului Gheorghe Negoescu, ctitorul bisericii.
Alte informații:IBAN RO89 BPOS 3010 2941 280R OL01
Banca: Banc Post Sucursala Câmpina.
Nr. vizualizări:3997
Data ultimei vizualizări:2024-09-09 06:49:38
Data ultimei actualizări:2015-03-19 07:04:58
Data încărcării pe sit:2006-06-14 06:10:36
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-07-07
Aparat: NIKON E8800
Contor: 193

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu