Arini :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
0

Biserici

Biserica Catolică
Arini
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Arini (maghiara: Magyarfalu)
Comună:Găiceana
Județ:Bacău
Cod poștal:607196
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro, www.comunaGaiceana.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Lucaci Emanuel
Hram:Nașterea Sf. Fecioare Maria
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:Prima biserică de lemn a fost construită în anul 1844, conform statisticii bisericilor catolice din Moldova din 1871-1872. În anul 1910 s-a ridicat prima biserică de zid, care va fi însă avariată de cutremurul din 4 martie 1977, motiv pentru care se va hotărî demolarea ei și reclădirea integrală, demers finalizat în anul 1981,
Alte informații:Filiale: Bodeasa, Găiceana, Huțu, Podu Turcului
Știri despre biserică:

»  Reculegere la Arini: Cu familia în drum spre Crăciun (2018-12-10)

 Închide 

Reculegere la Arini: Cu familia în drum spre Crăciun

[2018-12-10]
pentru și despre familii
În perioada 6-9 decembrie 2018, în parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Arini au avut loc Zilele Familiei. Predicator a fost pr. Felician Tiba, coordonatorul pastorației familiei în cadrul Curiei diecezane de Iași. La îndemnul părintelui paroh, Lucaci Emanuel, întreaga comunitate, cu mic cu mare, a luat cu asalt și la propriu și la figurat biserica, neîncăpătoare uneori, pentru a participa la aceste zile atât de importante, dedicate familiei, celula de bază a societății, familie atât de atacată din toate părțile astăzi. Îmbucurător a fost și că mulți au trecut și prin scaunul de spovadă pentru a avea parte de milostivirea lui Dumnezeu în Sacramentul Pocăinței, astfel mărindu-se numărul celor care luau parte cu adevărat la Masa Euharistică, sărbătorind într-o fericită coincidență Zilele familiei, Vinerea întâi și Neprihănita Zămislire.

În prima zi, părintele Felician ne-a spus că Dumnezeu ne-a vrut oameni, nu obiecte, și că nu ne-a costat nimic propria existență, că nu l-am plătit pe soț ca să fie soț și nici pe soție ca să fie soție, că totul e dar și că trebuie să ne comportăm ca atare. Nu suntem nici proprietarii și nici proprietatea cuiva, ci am fost chemați să ne iubim, să ne sprijinim, să ne completăm, să ne ajutăm, astfel încât să mergem împreună pe drumul mântuirii. Dacă primii oameni, Adam și Eva, se aflau împreună când au căzut în păcat, logica existenței familiei este aceeași, de a merge împreună pe drumul mântuirii.
„Bărbatul și femeia, chemați la viața de familie”, a fost tema cele de-a doua zile. Sacramentul Căsătoriei, spunea părintele, nu este un punct de sosire și atât, ci este mai degrabă punctul de pornire într-o aventură care se cheam㠄viața de familie”, un a învăța să stăm împreună, să creștem, să ne maturizăm, să ne rugăm, un proiect la care cei doi trebuie să muncească mereu. Pornind de la anumite probleme ale familiei de astăzi, precum: răceala reciprocă, alcoolul, violența verbală și fizică, bârfa, infidelitatea și altele, a demonstrat cum toate își găsesc originea în lipsa maturității umane, dar și în lipsa celor trei virtuți teologale, credința, speranța și iubirea. În sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, la prima Liturghie a fost prezentat Isus Cristos ca fiind cel care trasează linia de urmat specifică familiei, și anume bucuria. La nunta din Cana, acolo unde înființează Sacramentul Căsătoriei, prin transformarea apei în vin, Isus arată că nu e suficient să faci nuntă, ci trebuie să ai și mijloacele pentru a te bucura, nu e suficient ca doi tineri, un băiat și o fată doar să fie căsătoriți, ci aceștia trebuie să trăiască viața de familie cu bucurie, cu respect reciproc și cu iubire. La finalul Liturghiei ne-am bucurat să luăm contact cu exortația apostolică Amoris laetitia a Papei Francisc.
La a doua Liturghie a zilei, cu tema „Maria, Biserica, model și leagăn pentru familie”, am înțeles cum Maria a fost ferită de orice pată a păcatului în vederea Fiului ei Isus Cristos, cum Biserica preia, prin Sacramente, minunile și revărsarea harului, specifice lui Isus și cum familia, cu fiecare membru al ei în parte, botezați în numele Sfintei Treimi, este parte din trupul mistic și ca atare responsabil de binele celuilalt, în cadrul familiei de binele soțului, al soției și al copiilor. Duminică, 9 decembrie, ne-am bucurat de prezența pr. Daniel Mărtinaș, decan de Focșani, care a purtat salutul păstorului nostru, PS Petru Gherghel, și al Episcopului auxiliar, PS Aurel Percă, încurajându-ne în drumul nostru de familie.
La rândul său, pr. Felician, folosindu-se de imaginea Sfintei Treimi și de afirmația Sfântului Părinte Papa Francisc, de la numărul 11 din Amoris laetitia, ne-a făcut să înțelegem că familia este reflexia Sfintei Treimi pe pământ, că aceasta presupune a avea o mare demnitate și că trebuie să ne ridicăm ca și familii la această demnitate. Mulțumim părintelui Felician Tiba pentru aceste zile, pentru predicile sale și ne rugăm ca familiile să înțeleagă cât de important e să înțeleagă că fără iubirea lui Dumnezeu nu se poate merge înainte. Mulțumim părintelui paroh, Emanuel Lucaci, pentru organizarea acestor zile de bucurie, comunității pentru participare, ca și episcopilor noștri care se preocupă de binele familiilor. Dumnezeu să ocrotească Biserica și familia! (familia Țicloș pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 742, Ultimul acces: 2020-02-20 14:52:49

»  Profesiune solemnă la Arini în Ordinul Franciscan Terțiar (2018-05-02)

 Închide 

Profesiune solemnă la Arini în Ordinul Franciscan Terțiar

[2018-05-02]
Noi terțiare franciscane
Sâmbătă, 28 aprilie 2018, comunitatea catolică din Arini, com. Găiceana, jud. Bacău, a avut marea bucurie de a sărbători pentru prima dată, în biserică locală, depunerea voturilor solemne a unsprezece candidate, care și-au exprimat dorința de a trăi după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, în Ordo Franciscanus Saecularis – OFS.

Cu mare emoție, credință și reînnoită bucurie, la ora 10.00 a început momentul spiritual al zilei, participându-se la o oră de Adorație Euharistică după care, la ora 11.00 s-a celebrat Sfânta Liturghie condusă de asistentul spiritual OFS, pr. Anton Acatrinei OFMConv și concelebrată de pr. paroh Emanuel Lucaci și pr. Cristian Diacu OFMConv. La această bucurie s-a alăturat și sr. Ana Jitaru, ministrul Fraternității Regionale Moldova-Muntenia, dar și o serie de frați și surori franciscani seculari, aparținând fraternităților din Luizi-Călugăra, Nicolae Bălcescu, Valea-Mare și Faraoani. În predica sa, pr. Anton Acatrinei a evidențiat exemplul de viață al Fericitului Lucchese (1180-1251), patronul orașului italian Poggibonsi, (probabil) primul franciscan terțiar, care după o lungă perioadă de avariție socială, a renunțat la comerțul său și la toate bogățiile sale, împărțind săracilor și apoi slujind lui Dumnezeu și aproapelui în sărăcie și umilință după exemplul Sfintei Evanghelii.
A urmat ritualul depunerii voturilor, moment vizibil emoționant, dar care a adus candidaților o bucurie de nedescris în suflete și viața lor, atașându-i mai strâns de Domnul Isus Cristos, prin noile responsabilități acceptate în credință, speranță și iubire evanghelică. După Sfânta Liturghie a urmat și o fotografie de grup cât și nelipsita agapă frățească. Mulțumindu-i Bunului Dumnezeu pentru darurile Sale, îi încredințăm binecuvântării, ocrotirii și milostivirii Sale pe noii slujitori franciscani terțiari, care din acest moment vor trebui să îl imite în viața de fiecare zi pe Sărăcuțul din Assisi și să îl slujească mai intens pe Domnul Isus în semenii lor și în lumea de astăzi. (fr. Cristian Diacu)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 902, Ultimul acces: 2020-02-20 11:13:12


Nr. vizualizări:4241
Data ultimei vizualizări:2020-02-20 11:13:12
Data actualizare:2017-08-23 11:38:02
Data încărcării:2005-08-31 09:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Tarciziu Erdes: 3, Google Street View: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-11-09
Aparat: Apple iPhone 6s
Contor: 36

Vedere de ansamblu
Foto: Tarciziu Erdes

Data: 2017-08-24
Contor: 23

Vedere din lateral
Foto: Google Street View

Data: 2016-11-09
Aparat: Apple iPhone 6s
Contor: 29

Interior
Foto: Tarciziu Erdes

Data: 2016-11-09
Aparat: Apple iPhone 6s
Contor: 26

Altar
Foto: Tarciziu Erdes