Mocira :: Biserica Adormirea Preacuratei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Preacuratei
Mocira
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Mocira
Comună:Recea
Județ:Maramureș
Cod poștal:437228
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiamm.ro, www.recea.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Preot:Cinta Mircea Vasile
Hram:Preasfanta Inima a lui Isus, Inima Imaculata a Mariei
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:Construită între 1998-2010.
Data reinceperii slujirilor publice 17 mai 1997.
Alte informații:Oficial parohia a fost reinfintata in anul 1991 și este compusa din 45 de familii si un numar de 104 credinciosi.
In prezent, eforturile noastre sunt orientate pentru a termina casa parohiala ce se afla in constructie din anul 2012. In prezent proiectul este in etapa "gata la rosu".
Știri despre biserică:

»  Monument în memoria Corpului de Voluntari Ardeleni din primul război mondial ridicat la Mocira (2018-09-04)

 Închide 

Monument în memoria Corpului de Voluntari Ardeleni din primul război mondial ridicat la Mocira

[2018-09-04]
Vizită pastorală
Duminică, 2 septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira, protopopiatul Baia Mare. După celebrarea liturgică, Preasfinția Sa a binecuvântat noul monument ridicat în memoria Corpului de Voluntari Ardeleni din primul război mondial, și a oficiat parastasul pentru toți eroii care au luptat în armata română în timpul războiului.

Monumentul, amplasat în curtea bisericii greco-catolice din localitatea Mocira, a fost ridicat prin grija și truda Domnului Gheorghe Brânzei, fiu al satului Mocira și nepotul soldatului Constantin Brânzei, care a făcut parte din Corpul Voluntarilor Ardeleni și care a fost decorat de Regele Carol al II-lea cu medalia „Ferdinand I”. Ridicat în Anul Centenar în care ne găsim, monumentul este un omagiu și o recunoștință pentru toți eroii neamului românesc care au luptat pentru înfăptuirea României moderne. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 702, Ultimul acces: 2020-06-03 08:44:38

»  Preasfințitul Vasile în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira (2018-06-11)

 Închide 

Preasfințitul Vasile în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira

[2018-06-11]
Marcarea hramului
Duminică, 10 Iunie 2018, Preasfințitul Părinte Vasile Bizău, Episcop de Maramureș, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira, cu ocazia sărbătorii hramului bisericii. Preasfinția Sa a fost întâmpinat la intrarea în curtea bisericii de pr. Emil Gîrboan, protopop de Baia Mare, de pr. Mircea Cînța, parohul locului, de Pavel Octavian, primarul localității și de numeroșii credincioși veniți la sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfințitul Vasile de la ora 11:00, avându-i alături la sfântul altar pe pr. prot. Emil Gîrboan, pr. Mircea Cînța – paroh în Mocira, pr. Mircea Manu – din parohia Sfântul Anton din Baia Mare; pr. Ioan Brăhaiță- din parohia Finteușu Mic; pr. Mihai Șimonca – din parohia Spitale, pr. Vasile Sabadâș – din parohia Baia Sprie; pr. Viorel Tibil – din parohia Sfânta Maria din Baia Mare, pr. Vasile Trifoi – din parohia Ferneziu; și pr. Grigore Pop – din parohiile Dănești și Negreia.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vasile a subliniat importanța celebrării hramului unei biserici, care este un prilej de sărbătoare atât pentru fiii comunității locale, cât și pentru cei invitați. Făcând o asociere cu hramul bisericii, Preasfânta Inimă a lui Isus, și cu Evanghelia Duminicii, a Chemării Apostolilor, Preasfinția Sa a subliniat importanța deschiderii inimii noastre spre planul lui Dumnezeu, spre chemarea Lui, spre ceea ce Dumnezeu vrea ca noi să devenim: „Isus vede în inima apostolilor așa cum vede în inima noastră. Când vorbim de inimă, vorbim de ceea ce este mai profund, de persoana însăși. Atunci când cunoaștem inima omului, descoperim de fapt cine este acea persoană. Isus vede în inima omului pentru că este Dumnezeu și de aceea dorește ca pe această inimă umană să o umple cu iubirea Sa. Isus vede în inima apostolilor nu doar faptul că ei erau pescari, ci vede în apostolul Petru stânca de netăgăduit, acea fermitate a mărturisirii și a urmării lui Isus. Vede în apostolul Ioan ceea ce avea să devină, și anume cel mai frumos scriitor, care avea să scrie Evanghelia cu o profunzime deosebită. În apostolul Andrei vede darul acestei urmări și al martiriului. Și în fiecare apostol, Isus vede ceea ce ei au devenit. Așa vede Dumnezeu în inima noastră, ceea ce El dorește ca noi să devenim. Este foarte important ca și noi să descoperim ceea ce Dumnezeu dorește ca noi să devenim, pentru că atunci îl urmăm în mod liber pe Isus”, a spus Preasfințitul Părinte Vasile în cuvântul de învățătură.
La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Mircea Cînța a adus mulțumiri Preasfințitului Părinte Vasile Bizău pentru prezența în mijlocul credincioșilor din parohia Mocira, domnului primar și tuturor credincioșilor din parohia Mocira și din parohiile învecinte veniți la sărbătoare. Evenimentul s-a încheiat cu înconjurarea sfintei biserici și ungerea credincioșilor cu ulei binecuvântat. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 756, Ultimul acces: 2020-06-02 08:59:40


Nr. vizualizări:2953
Data ultimei vizualizări:2020-06-02 08:59:40
Data actualizare:2017-04-26 13:18:20
Data încărcării:2006-06-14 06:38:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Google Street View: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-05-15
Contor: 63

Vedere de ansamblu
Foto: Google Street View