Galati :: Manastirea Sf. Arhangheli Metoc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Arhangheli Metoc
Galați
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Galați
Județ:Galați
Adresa:strada Egalității nr. 6
Cod poștal:800029
Persoană de contact :stareț protos. Ignatie Antohe
Telefon :0236... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.edj.ro/index.php/mnstirea-sf-arhangheli-metoc-galai
Adrese utile:www.edj.ro, www.primariagalati.ro, www.cjGalati.ro, gl.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Ctitorită de negustorul gălățean Șișman, mănăstirea poartă hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. între anii 1802-1805 a fost în subordinea administrativă a mănăstirii Neamț. Așezământul a fost incendiat și prădat în 1821, iar în 1858 a fost restaurat. în chiliile din curtea mănăstirii a funcționat în 1832 prima școală publică din Galați.
Între anii 1864-1992 mănăstirea a funcționat doar ca biserică.
Alte informații:Manastirea „Sfintii Arhangheli“- Galati a consemnat, cu intristare, in anul 2001, trecerea la Domnul a p. cuv. arhim. mitrofor Teofil Pandele, staretul manastirii, petrecuta la sarbatoarea Inaltarii Domnului. La slujba inmormantarii au fost prezenti, alaturi de P. S. Episcop, preotimea municipiului Galati si obstea manastirii, stareti si calugari din multe manastiri moldovene, pentru care parintele Teofil a fost un mare rugator si un grabnic sprijinitor la vreme de incercare.
Conducerea manastirii a fost incredintata p. cuv. ieromonah Chesarie Simpetru de la Catedrala episcopala, care a si fost instalat ca staret si hirotesit in protosinghel la hramul manastirii din anul 2001. Primele roade ale lucrarii sale duhovnicesti si gospodaresti au inceput deja sa se arate.
Cod Monument:GL-II-m-B-03037
Nr. vizualizări:16892
Data ultimei vizualizări:2024-04-14 14:21:15
Data ultimei actualizări:2023-01-05 17:03:35
Data încărcării pe sit:2006-03-21 04:28:44
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2009-07-03)
Am intrat si eu de 3 ori in aceasta manastire si, sincer este ceva de vis, inca de la intrare ti se pare ca intri intr-un Rai.
Slujbele de la "Manastirea Sf. Arhangheli" sunt ff importante si eu de cate ori am fost mi-au prins ff bine si m-au ajutat in anumite probleme.
Deasemeni, calugarii care fac slujba au har, astfel, prin ruga si slujba d-lor am putut trece peste multe obstacole greu de depasit. Le multumesc mult si fie ca BUNUL DUMNEZEU sa ne ajute pe toti, sa fim sanatosi, sa fie pace in lume si cu credinta sa putem trece peste toate obstacolele.
BUNUL DUMNEZEU, MAICA DOMNULUI SI DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS,SA NE TINA IN PAZA SI SA NE PAZEASCA DE CELE RELE IMPREUNA CU CEI CARE FAC SLUJBELE SI SE OBOSESC PTR CA NOI SA TRECEM MAI USOR PESTE CELE RELE.
CU DRAGOSTE PTR CREDINTA NOASTRA SI PTR BUNUL DUMNEZEU, AMIN!
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-06-14
Contor: 953

Vedere de ansamblu
Foto: Cătălin Chitu